COVER-REGJERING: Norsk film blir aldri som før etter Anundsen geniale mestermakkverk. Og nå går det rykter om plateinnspilling også, dette i føge høyst usikre kilder. Her ser vi AA sammen med manager Erna Solberg. Foto: Nina Hansen
COVER-REGJERING: Norsk film blir aldri som før etter Anundsen geniale mestermakkverk. Og nå går det rykter om plateinnspilling også, dette i føge høyst usikre kilder. Her ser vi AA sammen med manager Erna Solberg. Foto: Nina HansenVis mer

«Myttji blålys å myttji harme»

Anders Anundsen er regjeringens Jo Nesbø, flink til alt. Ikke før har AA laget tidenes norske film så skal han, og Embetsverksorkesteret "Nødsambandet", spille inn en Åge Aleksandersen-cover kalt BLÅLYS OG HARM.

Meninger

Action: Justisminister Anundsen går Tarantino i næringa med mestermakkverket «Plump Fiction». Kinominister Widvey sier i en kommentar at Anders virkelig har forstått hva film og politikk er og at det var dette hun mente med regjeringens filmmelding; blande film og politikk inn i en høyere enhet tuftet på sannhet, fakta og hjernevask, som vil kaste fantasien ut av landet der inne i mørket.

Og, via usikre kilder hevdes det nå at justisministeren også har begått en sang basert på Åge Aleksandersens «Lys og varme».

I en pressemeling fra plateselskapet Embetsverket Universal heter det at justisministeren vil ta med seg sitt faste og trofaste backingband, Nødsambandet, i studio. Skiva ventes sluppet rett før vårres jul med tanke på at alle nordmenn ønsker seg våpen og et par sikre vådeskudd under treet, dette etter at Sølvguttene har sunget beredskapstroppen inn.

Vi kan i dag, som eneste publikasjon på denne siden av Nord-Korea, bringe et utdrag fra Anundsens pirrende coverversjon - som visstnok skal hete «Blålys og harme». - Det viktigste er ikke å vinne, men å synge deltablues, sier AA til PST:

Når filmmørke no har sænka sæ,

Går ælefanten stilt igjennom

rommet.

Å pst-følelsan dæm slit i mæ,

Ka vil Fremskrittspartiet gi?

Å den propagandafilmen vi

har gitt dæ,

Kainn vær god å ta me sæ mot mediæ.

Vil du spør oss, vil du kast oss?

Vil du kaill det førr et landssvik?

Oppslutninga som gikk ned I kveld,

Ho ska skin førr Siv min kjære.

Å fengselsføglan som e fri, dæm ska itt vis vei

Myttji blålys å myttji harme.

Tru å håp det kan du itt få med dæ. Mange krokodilletåra, tunge stunde, e æ redd førr at det Jonas bli.

Når justisministeren jage natta bort,

Så kryp du godt innte bevæpning å mæ.

Å gjømte de tunge batongan,

Dæm æ hadd i går.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.