Én av disse knuser de andre

Se hvem som er rikest.

(Dagbladet): Hip hop-artister krangler kanskje om hvem av dem som har mest penger.

Nå har magasinet Forbes regnet seg fram til hvem av hip hoperne som faktisk kan smykke seg med tittelen verdens rikeste hip hop-artist.

Diddy på toppen Det er rapperen Diddy, eller Sean Combs som han egentlig heter, som er på toppen av magasinets liste. Ifølge magasinet har han en formue på svimlende 700 millioner dollar.

Men det er ikke bare på grunn av musikken at rapperen kan le hele veien til banken - han eier en rekke merker og firmaer som han tjener svært godt på å ha.

På andreplass kommer rapperen og produsenten Dr. Dre, som egentlig heter André Young. Han har en formue på 550 millioner dollar, skriver magasinet. Det er lenge siden han ga ut sitt ikoniske album «2001», og det er også lenge siden han har gitt ut et album som artist.

Men rapperen er produsent for en rekke store artister, og har vunnet flere priser for plater og låter han har produsert. Han har også hatt stor suksess med høretelefonene «Beats by Dr. Dre».

Jay Z og Birdman Like etter Dr. Dre kommer Jay Z. Med sine 520 millioner dollar puster han Dr. Dre i nakken.

På fjerdeplass er rapperen Birdman, som egentlig heter Bryan Williams, å finne, med sine 160 millioner dollar.

NUMMER 1: Diddy har en formue på svimlende 700 millioner dollar. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 2: Dr. Dre, med sine 550 millioner dollar. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 3: Jay Z, med 520 millioner dollar. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 4: Birdman, med 160 millioner dollar. Foto: Stella Pictures
NUMMER 5: 50 cent, med 140 millioner dollar. Foto: Dagbladet

Ifølge Forbes ville formuen hans vært over det dobbelte, hvis han ikke hadde delt pengene med broren sin Ronald «Slim» Williams, som han startet plateselskapet Cash Money Records sammen med.

Plateselskapet har i dag stor suksess, og har artister som Drake, Nicki Minaj og Lil Wayne i artiststallen.

50 cent Sist på Forbes liste er det 50 cent, som egentlig heter Curtis Jackson, som står ført opp. Med sine 140 millioner dollar trenger heller ikke han være bekymret for å ha penger til smør på brødskiva.

Ifølge magasinet er det takket være det at han solgte selskapet Vitamin Water i 2007 at han er på lista. Han eier også flere andre selskaper, og er i gang med å lage et nytt album.