TJENER FETT: Taylor Swift topper Billboards liste over musikere som tjente mest penger i 2013. Beyoncé er på sjette plass, mens Justin Timberlake er på tredje. Foto: Stella Pictures/NTB Scanpix
TJENER FETT: Taylor Swift topper Billboards liste over musikere som tjente mest penger i 2013. Beyoncé er på sjette plass, mens Justin Timberlake er på tredje. Foto: Stella Pictures/NTB ScanpixVis mer

Én av disse tjener mest av musikerne

På toppen av Billboard-liste.

(Dagbladet): Det gleder kanskje mange av de 10 000 menneskene som gikk i 8. mars-toget i Oslo sentrum lørdag at det er en kvinne som topper denne lista.

Det er nemlig Taylor Swift som topper den eksklusive lista over musikere som tjente mest i 2013.

Slår Beyoncé og Justin Timberlake Det er Billboard som har stått for utregninga.

Swift slår ut både Beyoncé og Justin Timberlake - Beyonce ligger helt nede på sjette plass, mens Justin Timberlake er rangert som nummer tre.

På andre plass er den amerikanske country-artisten Kenny Chesney, på fjerde har Bon Jovi fått plass, og Rolling Stones ligger på femteplass.

Se hele lista her.

Innbringende turne Det er ikke første gang Swift havner på toppen av akkurat denne lista, hun ble også kåret til den mest inntjenende artisten i 2012 av Billboard, men ble siden overgått av Madonna, skriver BBC

Ifølge BBC tjente Swift hele 39,7 millioner dollar i 2013, og inntektene kommer blant annet av musikksalg, royalties, turnevirksomhet og merchandise-salg.

Det er hennes turne Red Tour som i stor grad skal ha satt fart på pengestrømmen. Den seks måneder lange turneen i USA skal ha stått for rundt 30 millioner dollar alene.

Blant topp 40 Beyonce ligger på sjette plass med inntektstoppen med 24,4 millioner dollar i inntekt, hvor hennes Mrs Carter Show World Tour skal ha stått for store deler av inntjeningen.

De som ikke nådde opp blant de topp ti, men som likevel har til salt i maten og smør på brødskiva er blant andre Mumford and Sons, New Kids on The Block, Rihanna, Justin Bieber, Eminem og Jay-Z.