Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Én av sangtekstene er alene nok til å forsvare en bok om norsk pop-poesi

Men til vanlig fungerer låttekster nesten aldri på trykk.

POP OG POESI: Mona B. Riise forteller om poetiske «høydepunkter» fra populærmusikken i ny bok. Foto: Lars Eivind Bones
POP OG POESI: Mona B. Riise forteller om poetiske «høydepunkter» fra populærmusikken i ny bok. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

I «Norsk pop-poesi» presenterer Mona B. Riise det hun opplever som poetiske høydepunkter fra norsk populærmusikk. Boka er både en diktantologi og en fortelling om hvordan tekstene ble til. Men fungerer sangtekstene som poesi på trykk? Etter å ha lest boka er svaret nei, de aller fleste holder ikke mål i det hele tatt.

Når boka likevel fungerer temmelig bra, er det fordi Mona B. Riise er personlig: Hun forteller om sin bakgrunn og sin erfaring med å oppdage musikk.

Det har blitt alt annet enn nok en kjedelig antologi, mer et personlig vitnesbyrd. Det kunne gjerne vært mer av dette personlige.

Lesverdige intervjuer

Riise tillater seg å hente ut utdrag fra sangene. Tekstene står altså ikke i sin helhet. Det er et dristig grep, men ikke så dumt. Felles for tekstene er at de har betydd noe for henne. Hun supplerer dem med sympatiske, små intervjuer, med Lillebjørn Nilsen, Michael Krohn, Lars Lillo-Stenberg, Kjartan Kristiansen, Frida Ånnevik, Kaja Gunnufsen, Kari Bremnes, Stein Torleif Bjella, Odd Nordstoga og Lars Vaular. Intervjuene gjør «Norsk pop-poesi» til en lesverdig bok.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?