I FARE: For en halv million Canal Digital-kunder, står lørdagens EM-oppgjør mellom Ukraina og Norge i fare. Dersom selskapet ikke kommer til enighet med TV 2 om distribusjon av nisjekanalene, ryker blant annet TV 2 Zebra - som sender kampen - for Canal Digital-kundene. Her er Linn Jørum Sulland i aksjon mot Serbia fra åpningskampen tirsdag. Foto: AFP Photo / Andrej Isakovic / NTB scanpix
I FARE: For en halv million Canal Digital-kunder, står lørdagens EM-oppgjør mellom Ukraina og Norge i fare. Dersom selskapet ikke kommer til enighet med TV 2 om distribusjon av nisjekanalene, ryker blant annet TV 2 Zebra - som sender kampen - for Canal Digital-kundene. Her er Linn Jørum Sulland i aksjon mot Serbia fra åpningskampen tirsdag. Foto: AFP Photo / Andrej Isakovic / NTB scanpixVis mer

Én halv million tv-kunder kan gå glipp av Norge-Ukraina i helga

TV 2 og Canal Digital er ennå ikke blitt enige om en avtale.

Tirsdag heiet på det meste 1,1 millioner TV 2-seere de norske håndballjentene fram til seier i EM-åpningskampen mot Serbia.

Flere av de kommende EM-kampene med de norske jentene på banen, blant annet lørdagens kamp mot Ukraina, er imidlertid flyttet over til nisjekanalen TV 2 Zebra.

Det betyr at 500 000 Canal Digital-kunder muligens må belage seg på å finne på noe annet enn å heie fram håndballjentene.

- Forhandler fortsatt - Vi er inne i en prosess og forhandlingene pågår fortsatt. Vi er fullt klar over håndballkampen, sier informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel-TV til NTB.

Uenigheten dreier seg om distribusjonen av nisjekanalene Nyhetskanalen, Bliss, Filmkanalen, Zebra og Sport som Canal Digitals kabel-TV-kunder har mistet tilgangen til.

Fredag 23. november toppet krangelen mellom de to selskapene seg, da de ble innkalt til Kulturdepartementet for å gi en forklaring på uenigheten.

Innstilt på løsning Bare TV 2s hovedkanal er fortsatt tilgjengelig for Canal Digitals kunder.

Krangelen om hvor mye Canal Digital skal betale for å distribuere TV 2s innhold har pågått i snart et år.

Kokkim sier til NTB at begge sider er innstilt på å finne fram til en løsning.

(NTB)