FORHANDLER: Hvis partene ikke blir enige, kan det ramme alle husstander som har Canal Digital. FOTO: NTB Scanpix
FORHANDLER: Hvis partene ikke blir enige, kan det ramme alle husstander som har Canal Digital. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Én million husstander kan miste TV 2-kanaler

TV 2 og Telenor forhandler om prisen på formidlingen av TV 2s kanaler. Avtalen utløper fredag 1. juni.

Dersom partene ikke blir enige, kan det ramme nær en million husstander som har Canal Digital, skriver Kampanje.

Nettstedet har fått tilgang til en melding som er lagt ut på TV 2s intranett. Der skriver TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes at en konflikt kan bli utfallet.

- Vi har lenge vært i samtaler med Telenor og forhandler nå om en ny distribusjonsavtale. Over én million husstander og dermed nesten halvparten av seerne i Norge kan fra 1. juni miste TV 2s kanaler, hvis vi ikke kommer til enighet, heter det i meldingen.

Meldingen skal ha blitt lagt ut tirsdag formiddag og kommer som et resultat av at TV 2 «lenge har vært i samtaler med Telenor» uten å lykkes.

- Vi skal gjøre alt i vår makt for å finne gode løsninger med Telenor helt fram til fristen, heter det videre.

Tormod Sandstø, nordisk kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, skriver i en e-post til Dagbladet at det er viktig å presisere at de bare har ett mål i forhandlingene med TV 2; Å få til en avtale med dem.

- Men det må selvsagt være en avtale som sikrer kundene det innholdet de vil ha - levert på den måten de forventer og som er etter seervaner i dag, og ikke minst til en rett pris, skriver Sandstø.

Han legger til at de har forhandlet med TV 2 før, og kommet i mål.

- Det er ikke uvanlig at forhandlinger tar litt tid, så nå er vårt eneste fokus å få til en avtale med TV2, skriver Sandstø.