Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Én million husstander kan miste TVNorge

Store suksesser kan forsvinne fra halvparten av Norges tv-skjermer.

(Dagbladet): Canal Digitals kunder står i fare for å miste TVNorge, MAX, Discovery Channel, Eurosport Norge og 9 andre kanaler, dersom Telenor og Discovery Networks ikke kommer til enighet om distribusjon innen søndag.

Potensielt kan én million norske husstander rammes dersom ikke forhandlingene kommer i mål. 

Konsekvenser - Dette er en situasjon vi i det lengste ønsker å unngå. Vi vet at dersom alle våre kanaler forsvinner fra Canal Digital, kan dette få konsekvenser både for seere, annonsører og store deler av det norske produksjonsmiljøet. Vi har derfor et behov for å gå ut med denne informasjonen nå, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

- Hva betyr dette for seerne til TVNorge?

- Vi går inn i en periode med mange premierer, og forstår godt at dette kan med føre frustrasjon blant mange seere. Vi er ennå i forhandlinger med Telenor, og vi håper i det lengste å finne en løsning. Jeg kan dessverre ikke si så mye mer for øyeblikket, sier Skoland til Dagbladet

TVNorge har vært en vinner på tv-markedet de siste åra, med suksesser som «Neste sommer», «Thomas Giertsen: Helt perfekt» og «71° nord - Norges tøffeste kjendis» på trappene i vår. 

- Vi er fortsatt i forhandlinger med Discovery om deres kanaler. Det er fortsatt noen dager igjen i forhandlinger og håper å komme i mål innen fristen, svarer Tormod Sandstø, pressesjef i Telenor. 

- Riktig pris Sandstø sier striden mellom partene står om penger: Hvor mye skal Telenors kunder måtte betale for TVNorge og de andre Discovery-kanalene?

- Når vi forhandler, så forhandler vi på vegne av alle tv-seerne der ute, og for oss er det veldig viktig at seerne får riktig innhold til rett pris. Vår jobb er å ivareta kundenes interesser.

- Tolker du dette som et forhandlingsutspill fra Discovery?

- Det har jeg ingen synspunkter på, avslutter Sandstø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media