Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Én million kan miste TV 2: - Det er ikke logisk at Telenor skal betale mindre enn alle andre

TV 2 mener de stiller rimelige krav. Om de ikke blir enige kan over en million husstander miste TV 2.

FORHANDLINGER: Dersom TV 2 ikke blir enige med Telenor og Canal Digital kan en million TV-seere få svarte TV 2-skjermer. FOTO: NTB Scanpix
FORHANDLINGER: Dersom TV 2 ikke blir enige med Telenor og Canal Digital kan en million TV-seere få svarte TV 2-skjermer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det er fortsatt uklart om TV 2 og Telenor kommer til enighet om en avtale, før fristen utløper 1. juni. Hvis partene ikke blir enige, kan det ramme nær en million husstander som har Canal Digital, to uker før fotball-VM etter planen skal rulle over skjermen.

- Vi forhandler fortsatt med TV 2. Vi håper vi skal få til en løsning, så vi får en ny avtale på plass for kundene. Det er ikke uvanlig at forhandlinger strekker seg tett opp til fristen, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør for Canal Digital, som også uttaler seg på vegne av Telenor.

Sarah C.J. Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, forteller også at de fortsatt håper å få til en avtale.

- Det er krevende forhandlinger, men det er dialog mellom partene, sier hun.

Det som gjør det ekstra vanskelig denne gangen er ifølge Willand at de må forholde seg til en TV-hverdag som er annerledes enn tidligere.

- Vi ønsker et strategisk samarbeid med Telenor. Derfor er det også en bredde av temaer på bordet, som gjør det mer krevende, sier hun.

- Burde være like mye verdt

Tidligere i mai skrev Kampanje om en melding som var lagt ut på TV 2s intranett. Der skrev TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes at en konflikt kan bli utfallet.

Det sto også at TV 2 mener Telenor er den distributøren som betaler «desidert minst av samtlige distributører» og at de vil ha «mer innhold og flere rettigheter fra TV 2» samtidig som de vil betale mindre enn i dag.

Willand uttaler det samme til Dagbladet onsdag.

- Telenor betaler desidert minst av alle distributørene som TV 2 har avtale med. Vi ber derfor om at Telenor betaler det samme som de andre. Innholdet bør være like mye verdt for dem som for de andre distributørene. Det er derfor ikke logisk at Telenor skal betale en lavere pris, sier hun.

Et annet punkt som gjør det krevende å få til en avtale, er at det er uenighet om at TV 2 ønsker å ha kontroll over hvordan innholdet fra TV 2 Sumo presenteres.

Kontroll over produktet

- Vi er opptatt av at norske forbrukere skal få alt TV 2-innhold der de er, når de ønsker det på en enkel måte. Gjerne også gjennom distributørene våre. Men vi må gjøre dette på en måte som sikrer oss både redaksjonell kontroll, og som sørger for at seerne våre får en god opplevelse. For et redaktørstyrt mediehus er det uaktuelt at våre programmer plukkes fra hverandre, og settes sammen i et nytt tilbud som bestemmes og kontrolleres av en tredjepart. Her er TV 2 og NRK helt enige, sto det i meldingen TV 2-sjef Olav T. Sandnes skrev på TV 2s intranett.

Willand mener både krav om mer betaling og kravet om redaksjonell kontroll er rimelige.

- I tillegg til å lage norsk underholdning skal vi engasjere og sette dagsorden. Det er det som er samfunnsrollen vår. Derfor kan vi ikke akseptere at noen andre enn oss er avsender av vårt innhold. Det svekker troverdigheten vår, sier Willand.

Dette ønsker ikke Canal Digital å kommentere på nåværende tidspunkt.

- Vi vil ikke kommentere noe på disse forhandlingene nå, sier Sandstø til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media