Én redaksjon - 15 språk

Som sjef for NRK Østlandssendingen har Anne Aasheim sørget for at 15 prosent av medarbeiderne har minoritetsbakgrunn. - Det er viktig at norske medier gjenspeiler samfunnet, mener hun.

Norge i svart, hvitt og blodrødt

- Norske redaktører burde skamme seg! Jeg skjønner ikke hva mediefolk snakker om når de sier at det ikke fins kvalifiserte folk med minoritetsbakgrunn. Da vi søkte etter journalister med «utenlandske dialekter», fikk vi fem hundre svar. Over halvparten hadde minoritetsbakgrunn, sier Aasheim, som skiftet jobb ved årsskiftet. Nå er hun direktør for nyhets- og distriktsdivisjonen i NRK (NYDI). - Da jeg begynte i Østlandssendingen for fire år siden, hadde jeg en handlingsplan med et mål om å ha om lag 15 prosent medarbeidere med minoritetsbakgrunn. Det målet har vi nådd. Et annet mål var at norske medier skulle stjele våre medarbeidere og at dette skulle bli en farsott. Sånn er det ikke blitt, sier Aasheim.

Mediegetto

I Østlandssendingen jobber det mennesker fra blant annet Tyrkia, Somalia, Bosnia, Vietnam, Romania, USA, Pakistan, Frankrike og Chile.

- Østlandssendingen lager et mye bedre produkt nå enn for fire år siden. Redaksjonen er blitt et kompetansesenter; medarbeiderne behersker 15 språk og har et helt annet kildenett enn andre redaksjoner. Det er trist at det måtte et drap til før norske medier satte dette på dagsordenen, sier Anne Aasheim. Østlandssendingen er blitt en integrert arbeidsplass, og medarbeiderne med minoritetsbakgrunn jobber med nyheter, både på utenlandske språk og på norsk, og med magasinprogrammet «Migrapolis».

Anne Aasheim kommer til å fortsette sin rekrutteringspolitikk fra NRKs hovedkvarter på Marienlyst.

- Dette er holdninger man bærer i seg, og NYDI har også et ansvar. Men vi har ikke noen tallfestede mål foreløpig, sånn som de har i for eksempel BBC. Hun er helt enig med Shabana Rehman, som i gårsdagens Dagbladet hevdet at norske mediefolk lever i egne mediegettoer.

Prisbelønt

FLERKULTURELL REDAKSJON: I NRK Østlandssendingen har 15 prosent av medarbeiderne minoritetsbakgrunn. Her er tidligere sjef Anne Asheim omringet med noen av dem.Foto: LARS EIVIND BONES
FLERKULTURELL REDAKSJON: I NRK Østlandssendingen har 15 prosent av medarbeiderne minoritetsbakgrunn. Her er tidligere sjef Anne Asheim omringet med noen av dem.Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Karyn de Laine Bennett-Lund hadde elleve års erfaring fra det amerikanske tv-selskapet CBS, hvor hun blant annet har dekket amerikanske presidentvalg. Hun hadde fått en Emmy-pris for sine reportasjer fra Lillehammer-OL da hun begynte å søke jobber i norske medier. Det fikk hun ikke. - Det er som å reise med en tidsmaskin tilbake til 50-tallets USA, hvor det omtrent ikke fantes svarte journalister, sier Bennett-Lund. Hun var en av de 12 journalistene med internasjonal bakgrunn som ble ansatt i Østlandssendingen for fire år siden.

- Det er mulig å ha én etnisk bakgrunn og en annen nasjonal tilhørighet, sier hun.

FLERKULTURELL REDAKSJON: I NRK Østlandssendingen har 15 prosent av medarbeiderne minoritetsbakgrunn. Her er tidligere sjef Anne Asheim omringet med noen av dem.Foto: LARS EIVIND BONES