1. PLASS: Filmen «Pretty woman», med Richard Gere og Julia Roberts i hovedrollene, er den mest inntjenende romantiske komedien noensinne, ifølge nettstedet Female First. Foto: Stella Pictures
1. PLASS: Filmen «Pretty woman», med Richard Gere og Julia Roberts i hovedrollene, er den mest inntjenende romantiske komedien noensinne, ifølge nettstedet Female First. Foto: Stella PicturesVis mer

Én spilte prostituert, én fikk sæd i håret, en annen kunne lese kvinners tanker

Dette er de mest inntjenende romantiske komediene noensinne.

(Dagbladet): Det blir laget en rekke romantiske komedier i året, og mange av dem går også svært bra på kino.

Nettstedet Female First har nå laget en oversikt over de romantiske komediene, også kalt «rom-kom», som har spilt inn mest penger.

Tjente inn nesten tre milliarder Av alle verdens romantiske komedier er det filmen «Pretty woman» som har tjent mest penger, ifølge nettstedet.

Og med sine inntjente 463 millioner dollar, nesten tre milliarder norske kroner, er det ikke mange som kan slå den kjente filmen.

Den noe politisk ukorrekte filmen, med Richard Geere og Julia Roberts i hovedrollene, er fortsatt en av de mest populære romatiske filmene i dag.

«Sex and the city» På andreplass på nettstedets liste ligger «Sex and the city». Etter enorm suksess med TV-serien, ble det til slutt laget en film.

Etter en pause som Miranda, Carrie, Charlotte og Samantha, spilte Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Cynthia Nixon og Kristen Davis inn en av de mest inntjenende romantiske komediene noensinne.

Ifølge nettstedet spilte filmen inn over 415 millioner dollar. 

«What women want» På tredjeplass på lista ligger «What women want», med like over 374 millioner dollar. Filmen, med Mel Gibson og Helen Hunt i hovedrollene, kom ut i 2000, og handler om en mann som plutselig kan høre hva kvinner tenker etter en ulykke.

POPULÆRE: Den første filmen om de fire venninnene som bor på Manhattan er den nest-mest inntjenende romantiske komedien noensinne. Foto: Stella Pictures
POPULÆRE: Den første filmen om de fire venninnene som bor på Manhattan er den nest-mest inntjenende romantiske komedien noensinne. Foto: Stella Pictures Vis mer

Like etter kommer filmen «There's something about Mary», som spilte inn nesten 370 millioner dollar. Filmen kom ut i 1998, og hadde Cameron Diaz i hovedrollen.

På femteplass ligger «My big fat greek wedding» med sine 368, 744, 044 dollar, mens «Hitch» kommer like etter med 368, 100, 420 dollar.

1998: Cameron Diaz hadde hovedrollen i filmen «There's something about Mary». Foto: Stella Pictures
1998: Cameron Diaz hadde hovedrollen i filmen «There's something about Mary». Foto: Stella Pictures Vis mer