Én ting til, sa Bowie

- Du må aldri begynne å røyke, sa David Bowie til Dagbladets journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Øpp, øpp, øpp, en ting til, vi er ikke helt ferdige her, sa David Bowie.

- Jeg er nødt til å gi denne gutten et råd med på veien.

Det var dama fra plateselskapet som hadde kommet inn og sagt at nå var intervjuet over, det står en fyr fra Italia utafor, sa hun, og vi er tjue minutter på overtid, og han fra Belgia har allerede kommet han også, og grekeren er på vei, og skal vi komme oss gjennom dette, så må vi avslutte her, Mr Bowie.

Det var det hun sa.

- Ett råd til gutten. To minutter bare. Vent utenfor, sa Bowie, og viftet henne ut, og det var først da hun hadde lukket døren etter seg, at han snudde seg mot meg og sa:

- Joachim, du har hørt historiene mine, ikke sant? Du har skjønt at det bare er tilfeldigheter som har holdt meg i live?

Jeg nikket. Jeg hadde hørt historiene. Jeg hadde sittet der i nesten en time nå, øverst i en bygning på Park Avenue i New York City, klam på innsida av hendene og sjukt pissetrengt, og hørt David Bowies historier. Om de sinnssyke årene i Berlin. Om orgier med kvinner og menn. Om eksesser på heroin og LSD. Om platene fra 70-tallet som han verken husker at han skrev, spilte inn eller utga. Jeg hadde nikket og lyttet og notert, og det var altså nå han skulle gi meg rådet jeg skulle ta med meg gjennom livet. Rådet fra en mann som hadde hatt begge føttene både i himmel og helvete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer