Nå begynner arvestriden

Det er en milliardarv som skal fordeles etter superstjernen Frank Sinatra. Og familien legger ikke skjul på at de ikke er gode venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Barna fra Frank Sinatras første ekteskapet og hans siste kone Barbara vil i forhold til alle observatører helt sikkert ende i en langvarig og bitter strid. De har aldri lagt skjul på at de ikke liker hverandre, og det er mye penger den aldrende stjernen har samlet i sin lange karriere.

Formuen er anslått til å ligge på cirka 1,6 milliarder kroner, melder CNN. I tillegg vil trolig platesalget øke mye etter Sinatras død. Kampen om formuen vil derfor være en kamp om ufatterlig verdier.

Barna, Nancy (56), Frank Jr. (53) og Tina (49), har lenge vært i «krig» med Barbara Sinatra.

For to år siden ble Barbara gjort til testamentfullbyrder, og barna var i opprør. Barbara Sinatra bekrefter at hun ikke kommer godt overens med barna:
- Vi behøver ikke være venner bare fordi vi hører til samme familie, sa hun i februar i fjor.

Arveavgift

Sinatra var svært sykelig de siste årene. Da den aldrende Sinatra ble gjort oppmerksom på at arveavgiften ville bli 55 prosent, begynte han å distribuere formuen i form av gaver til barna.

Nancy mottok 20 millioner dollar i 1996, og hun skal ha fått minst 30 millioner dollar til siden. Hun fikk også nøklene til sangerens herrskapshus i Beverly Hills. Tina fikk Sinatras hus i Malibu, mens Frank jr. tok over farens eiendom ved Lake Tahoe.

Familiestriden har pågått lenge fordi barna aldri har akseptert at Barbara er noe mer enn en lykkejeger. Barbara ble sint da sønnen hennes Richard Marx (47), fra et tidligere ekteskap med den kjente komikeren Zeppo Marx, bare skulle få fem millioner kroner. Hun engasjerte seg i kampen om arven.

Prosenter

Barbaras sønn Richard har vært en aktiv støtte til sin 71-år gamle mor. Han har hjulpet henne i flere lukrative avtaler som involverer Frank Sinatra. En platekontrakt sangeren underskrev med Capitol Records i 1993 sikret henne 20 prosent av salget. Barna beskylte henne for å holde faren som gissel.

Når Frank Sinatra ville adoptere Richard ble situasjonen enda verre. Først etter sterk motstand fra barna ble adopsjonen stoppet.

I fjor tok Tina kontroll over selskapet som har rettighetene til å lisensere Sinatras navn og ansikt. Tina, Frank jr. og Nancy eier dessuten Reprise Records, som kontrollerer farens utgivelser mellom 1960 og 1988.

Barbara har de siste årene gitt ut flere nyutgivelser fra sangerens karriere på 40-tallet. Sinatra barna har ingen kontroll over disse utgivelsene, men mener de har et moralsk krav. De truet med rettsak, og forholdet ble enda verre.

Svært syk

Frank Sinatra har vært syk lenge, og nyhetene om at han var død av hjerteinfark kom ikke som en overraskelse. De seneste årene har han gått ut og inn fra sykehuset i Beverly Hills. Siden det siste hjerteinfarket i januar, har han ikke visst seg offentlig. Men i det siste beskyttet familien imagen hans, og nektet for at han var syk.

- Rapportene er vanvittig. Ingen kan tro på dem. Frank føler seg bra, sa Barbara Sinatra i et telefonintervju ifølge Aftonbladet så sent som i forrige måned.

Torsdag ettermiddag ble han fraktet til sykehuset i en ambulanse. Barbara var med, og hun satt ved sykesengen til han døde. Familiens talskvinne bekreftet i dag at Frank Sinatra vil få en liten privat begravelse i Palm Spring.

Når begravelsen er over regner alle med at den virkelige striden vil begynne. Det eneste som er klart er at ingen vil sulte når kaka er fordelt.

<B>SANGER TIL SLUTTEN:</B> Frank Sinatra sang til han ikke lenger kunne gå på scenen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer