Nå beskyldes også filmen for økonomisk kriminalitet

Produsentene anklages.

TJENER SEG RIK: Leonardo DiCaprio spiller en hvitsnippforbryter i «The Wolf of Wall Street». Nå beskyldes filmen for å være finansiert via organisert kriminalitet.
TJENER SEG RIK: Leonardo DiCaprio spiller en hvitsnippforbryter i «The Wolf of Wall Street». Nå beskyldes filmen for å være finansiert via organisert kriminalitet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): «The Wolf of Wall Street» og den kommende «Dum og Dummere»-oppfølgeren beskyldes ifølge The Hollywood Reporter for å være finansiert via lyssky aktiviteter.

Det er filmselskapet Red Granite som står bak begge filmene (førstnevnte kostet 100 millioner dollar) og som får påstandene rettet mot seg via et søksmål som nå pågår i Los Angeles.

Årsaken til søksmålet var opprinnelig av produsentene av den opprinnelige «Dum og Dummere»-filmen fra 1994, Brad Krevoy og Steve Stabler, er misfornøyd med å være ekskludert fra oppfølgeren.

I et tillegg til det opprinnelige søksmålet har de to nå lagt til påstander om at Red Granite er finansiert med midler fra aktiviteter som rammes av USAs RICO-lovgivning, som omhandler organisert kriminalitet.

Underslag og bestikkelser Midlene skal ifølge Krevoy og Stabler stamme fra blant annet bestikkelser av offentlig ansatte og tyveri, misbruk eller underslag av offentlige midler hentet fra utlandet.

Red Granite er eid av Riza Aziz og Joey McFarland, og mye av pengene som finansierer filmene deres kommer etter eget utsagn fra investorer i Midt-Østen og Asia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer