Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå blir det «Elling» i USA

Starter USA-produksjonen innen 18 måneder.

USA-PRODUKSJON: Ifølge det amerikanske nettstedet Variety, blir det laget en USA-versjonen av «Elling» i løpet av de neste 18 månedene. Foto: Gorm K. Gaare/Dagbladet
USA-PRODUKSJON: Ifølge det amerikanske nettstedet Variety, blir det laget en USA-versjonen av «Elling» i løpet av de neste 18 månedene. Foto: Gorm K. Gaare/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2002 kjøpte Hollywood-produsent Sigurjon Sighvatsson en to års opsjon på å lage en amerikansk versjon av den norske filmsuksessen «Elling», uten at det førte til film.

Ni år senere ser det imidlertid ut til at det vil bli en USA-utgave av nevrotikeren Elling

Innen 18 måneder Ifølge nettstedet Variety annonserte Sighvatssons produksjonsselskap Palomar Pictures («Killer Elite», «Brothers») og Grosvenor Park («P.S. I Love You», «Defiance») i går at de har inngått en allianse, der sistnevnte skal finansiere tre av Palomars kommende produksjoner.

Én av dem er «Elling» - eller «Elliot».

Planen er at samtlige tre filmer begynner produksjonen innen 18 måneder, skriver Variety.

- Mye kan skje på 18 måneder som gjør at det ikke blir noe av filmen, sier «Elling»-regissør Petter Næss til Dagbladet.

Hollywood-produsenter Da Dagbladet snakket med Næss, kjente han ikke til filmplanene i USA.

Ifølge Variety er det Sighvatsson, sammen med den Emmy-prisvinnende regissøren og produsenten Jay Roach («Meet the Fockers», «Austin Powers») og Kevin Spacey («American Beauty», «Superman Returns»), som skal produsere filmen.

- Jeg møtte Roach for noen år siden, og leste et bra «Elling»-manus da. Da snakket han om at Mike Myers skulle spille i filmen, sier Næss.

Siden har han ikke hørt noe fra den amerikanske filmprodusenten.

- Absolutt potensial - Jeg vet ikke hvorfor de ikke har kommet i gang tidligere. Det er underlig at et så fint prosjekt tar så lang tid. Men at det amerikanske trygdesystemet er så ulikt det norske gjør det vanskeligere. Det er ikke slik at to karer som Elling og Kjell Bjarne hadde fått en leilighet i Los Angeles uten videre, sier Næss.

Nå håper Næss det blir film og Los Angeles-premiere i nær framtid.

- Med gode stjerner i rollene har den absolutt potensial. Jeg krysser fingrene, og følger spent med, sier Næss.

Broadway-fiasko Det er ikke første gang amerikanere prøver seg på «Elling». I fjor ble en Broadway-versjon av Ingvar Ambjørnsens populære bøker satt opp, med Hollywood-stjernen Brendan Fraser og «True Blood»-skuespiller Denis O'Hare i rollene.

POTENSIAL: Regissør Petter Næss mener en eventuell amerikansk «Elling» har stort potensial med de rette skuespillerne i rollene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
POTENSIAL: Regissør Petter Næss mener en eventuell amerikansk «Elling» har stort potensial med de rette skuespillerne i rollene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Det var forferdelig og ble tatt ned etter et par uker. Dersom det nå blir film, håper jeg de gjør det tettere og varmere enn Broadway-versjonen, at de klarer å sette handlingen i en amerikansk kontekst og lage en fin film, sier Næss.

Han har allerede gjort seg opp tanker om hvilke Hollywood-skuespillere som kunne fungert fint som Elling og Kjell Bjarne:

- Jeg så en gang for meg Edward Norton og John Goodman i rollene. Men jeg tror Tom Hanks kunne gjort en god Elling, sier han, og legger til at filmen byr på «drømmeroller i en drømmesetting».

- Spennende Også Ambjørnsen, mannen bak Elling-bøkene, synes det høres spennende ut med en USA-versjon.

- Det blir sikkert veldig annerledes, men det blir morsomt å se. Og den filmen skal jeg selvfølgelig se om det blir noe av, sier forfatteren til Dagbladet.

- Det blir spennende for alle som har vært med, klart det. Så får jeg følge med litt framover, legger han til.

SPENNENDE: «Elling»-forfatter Ingvar Ambjørnsen håper på USA-versjon av karakteren hans. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SPENNENDE: «Elling»-forfatter Ingvar Ambjørnsen håper på USA-versjon av karakteren hans. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!