Nå blir det enda mer vampyrflørting

Illustrert guide til vampyr-sagaen lanseres neste år.

POPULÆRE: Twilight har blitt et fenomen, både innen litteratur og film. Her er skuespillerne Taylor Lautner (Jacob) og Kristin Stewart (Bella) i en scene fra filmen «Eclipse». Foto: FILMWEB
POPULÆRE: Twilight har blitt et fenomen, både innen litteratur og film. Her er skuespillerne Taylor Lautner (Jacob) og Kristin Stewart (Bella) i en scene fra filmen «Eclipse». Foto: FILMWEBVis mer

||| (Dagbladet): Den überpopulære Twilight-sagaen får enda et tilskudd. Nå har den offisielle, illustrerte guiden til Stephenie Meyers vampyrunivers fått lanseringsdato. Boka skal slippes over hele verden 12. april neste år, melder blant andre nettstedet The Bookseller.

Boka skal være på 500 sider, og vil inneholde både gammelt og nytt materiale. Deriblant utfyllende karakteristikker av og informasjon om bakgrunnen til hovedkarakterene.

Alice's bakgrunnshistorie
- Jeg blir alltid forbauset over hvor mange inngående spørsmål leserne mine har om hovedpersonene og universet til Twilight-sagaen. Med «The Official Illustrated Guide» håper jeg at vi klarer å få med så mange detaljer som mulig, inkludert historien til hovedpersonene, som Alice's bakgrunnshistorie, sier forfatter Stephenie Meyer i en uttalelse, gjengitt av blant andre Entertainment Weekly.

Nå blir det enda mer vampyrflørting

Boka vil også inneholde kart, kryssreferanser, stamtre og tegninger av blant andre Twilight-tegneserietegneren Young Kim, samt et større intervju med Stephenie Meyer selv.

Guideboka ble først planlagt til desember 2008, men har siden blitt utsatt. Når den nå kommer i butikkene, teller Twilight-porteføljen seks bøker. Tidligere i år kom også spin off-boka «Bree Tanners korte, nye liv», som raskt ble en bestselger.

Vil heller ha roman
Men fansen er ikke bare begeistret over nyheten om en ny bok.

FORFATTEREN: Stephenie Meyer har skrevet Twilight-bøkene. Foto: SCANPIX/AP/Chris Pizzello
FORFATTEREN: Stephenie Meyer har skrevet Twilight-bøkene. Foto: SCANPIX/AP/Chris Pizzello Vis mer

- Dette er en tullete og ubrukelig måte å kaste bort tiden hennes på. Jeg kan så vidt forstå Bree Tanner-boka, men dette? Stephenie, skriv ferdig «Midnight Sun» istedet, skriver en leser i kommentarfeltet til Entertainment Weekly, og får støtte av flere.

«Midnight Sun» skulle bli den femte boka i Twilight-serien, men ble skrinlagt av Meyer selv etter at et utkast til den ble lekket på nettet.