Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det enklere å se masse på tv

Sliter du med tunge øyelokk?

Store porsjoner: Netflix lanserer sine egne serier, som «House of Cards» (bildet), hele sesonger av gangen. Ny teknologi kan sette avspillingen på pause dersom du sovner før du kommer deg gjennom.
Store porsjoner: Netflix lanserer sine egne serier, som «House of Cards» (bildet), hele sesonger av gangen. Ny teknologi kan sette avspillingen på pause dersom du sovner før du kommer deg gjennom. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Tv-episodene hoper seg fort opp når ... du vet, hverdagen.

På kvelden klarer du kanskje endelig å smyge inn litt tid til å starte på siste sesong av «House of Cards» — bare for å våkne på sofaen midt på natta med sikkel nedover haka, et sted i episode fem, idet det smeller i ei dør.

Før du får summet deg får du kanskje med deg litt av hva du har gått glipp av, også, og spoiler hele greia.

Pauser når du sovner
Om tv-maratonene dine ødelegges av tunge øyelokk kan redningen din ha dukket opp.

Netflix har arrangert et 24-timers «hackathon», der deltagerne fikk slippe kreativiteten løs og komme med nye ideer til tjenesten. Et av resulatene er en teknologi for å sette Netflix på pause idet du sovner. Det skriver Time.

Det fungerer ved at du har på deg en Fitbit-enhet. Altså den duppeditten du kan bruke til å måle hvor langt du har gått, og hvor mye av den lunsjmuffinsen du egentlig brente bort ved å ta trappene tilbake til kontoret.

Se en videodemonstrasjon her.

Hvor nøyaktig det er — om den for eksempel setter en film på pause om du sitter som fryst fast i stolen fordi det er spennende — sier de ikke særlig om. Netflix vil heller ikke love at dette er noe de kommer til å integrere i strømmetjenesten sin, selv om de selv stod bak den døgnlange idemyldringen.

Mye på tapetet
En ganske annen - og mindre hyggelig - utvikling av selskapet er forresten at de har signert en avtale med nettleverandøren Comcast. En trussel mot nettnøytraliteten?

Jo, og så kan du få en betalingsløsning som ... eh, bare lar seg bla i katalogen, uten å se filmene. Netflix har uansett mange baller i ilden, eller hvordan det uttrykket nå er igjen.

Hele Norges coronakart