80-TALLSKLASSIKERE: Amblin Entertainment-filmene «The Goonies» og «Gremlins» er begge kjære minner fra 80-tallet. Nå får førstnevnte oppfølger, mens sistnevnte blir laget på ny.
80-TALLSKLASSIKERE: Amblin Entertainment-filmene «The Goonies» og «Gremlins» er begge kjære minner fra 80-tallet. Nå får førstnevnte oppfølger, mens sistnevnte blir laget på ny.Vis mer

Nå blir det gjensyn med denne gjengen

Både oppfølger og remake.

(Filtermagasin.no): Folk som løper gjennom gatene kun iført underbukse (på hodet) og roper at verdensregjeringen har lurt oss til å tro at vi lever i et nytt årtusen, mens vi egentlig fortsatt lever på 80-tallet, er antagelig bare paranoide konspirasjonsteoretikere.

Likevel, nå som både en oppfølger til «The Goonies» og en remake av «Gremlins» er på vei kan man saktens lure på om de har et poeng.

Førstnevnte nyhet kom da kjendisnettstedet TMZ pekte et kamera mot «The Goonies»-regissør Richard Donner og spurte om han syntes det var teit at Hollywood lager så mange tegneseriefilmer for tida.

Donner bet ikke på, men da TMZ spurte om han selv jobber med noen tegneseriefilmer svarte han:

- Om du vil kalle «The Goonies» en tegneseriefilm. Vi jobber med en oppfølger.

80-tallsklassiker Sammen med filmer som «E.T.» og «Back to the Future», er «The Goonies» en av de største klassikerne fra Steven Spielbergs produksjonsselskap Amblin Entertainment fra midten av 80-tallet.

Den har inspirert flere andre filmer, både J. J. Abrams-filmen «Super 8» og den kommende «Earth to Echo», som nettopp fikk sin første trailer.

Handlingen i «The Goonies» følger en ung vennegjeng, «gooniene», som kommer over et gammelt kart som leder dem ut på jakt etter en tapt piratskatt.

Folk som Josh Brolin og Corey Feldman spilte hovedrollene i første filmen, og til TMZ sa Donner at han håpet alle skuespillerne fra originalen vil bli å se i oppfølgeren.

Produseres av Spielberg Nyheten skapte bølger på nett, men Jeremy Smith fra nettstedet Ain't It Cool News var skeptisk fordi han har hørt lignende rykter i årevis.

- Richard Donner har prata om at «The Goonies 2» er på vei i et tiår nå. Det er er som å spørre Sam Raimi om «Evil Dead IV». Ikke nyheter, tvitret filmskribenten.

Litt senere hadde han imidlertid utført sine egne undersøkelser og gjorde retrett:

- Så, øh, jeg tar tilbake det jeg sa om «The Goonies 2». Den er definitivt på vei.

Ifølge Smith skal både Steven Spielberg, Chris Columbus og Donner produsere filmen. De er på utkikk etter manusforfattere og en regissør, fordi Donner ikke selv skal regissere.

- Detaljer om historien er vage på nåværende tidspunkt, men det høres ut som planen er å fokusere på ungene til gooniene og få med den opprinnelige besetningen i gjesteroller.

Ny film om «Gremlins» Samtidig avslører Smith at en ny versjon av en annen Amblin-klassiker, «Gremlins», også nå er på vei, uten at det foreligger flere detaljer på den fronten.

Joe Dante, som regisserte de to første filmene om de rabiate, nattmatelskende monstrene, snakket med Bloody Disgusting om å regissere en eventuell oppfølger for et par år siden.

- Jeg ville definitivt vurdert det. «Gremlins» har vært svært bra for meg.