KAN FÅ KONKURRANSE: Billetter til konserter med AC/DC kan i framtiden bli solgt av en annen aktør enn Billettservice - til tross for en amerikansk kjempefusjon. Et tysk selskap vil nemlig etablere seg i Norge. FOTO: SCANPIX
KAN FÅ KONKURRANSE: Billetter til konserter med AC/DC kan i framtiden bli solgt av en annen aktør enn Billettservice - til tross for en amerikansk kjempefusjon. Et tysk selskap vil nemlig etablere seg i Norge. FOTO: SCANPIXVis mer

Nå blir det krig om konsertpengene dine

Billettservice får konkurranse.

(Dagbladet.no): Billettservice er den helt klart største tilbyderen av billetter til norske kulturarrangementer. Men nå skal det Ticketmaster-eide selskapet få seriøs konkurranse.

I løpet av de neste månedene kommer nemlig CTS Eventim til å etablere seg i Norge. Og i lomma har de en eksklusivitetsavtale med gigantarrangøren Live Nation.

Avtale med Live Nation
- Det stemmer. Det norske markedet er veldig interessant, og særlig konsertmarkedet er voksende. Vi mener at konkurranse er sunt, og ser fram til å komme til Norge, sier Marc Fettes, en av toppsjefene i det tyske selskapet, til Dagbladet.no.

Dermed kan det komme til å bli en alvorlig kamp om billettpengene dine. CTS Eventim inngikk for to år siden en eksklusivitetsavtale med Live Nation om salg av deres billetter.

Live Nation er Norges klart største konsertpromotor, som blant annet står bak de kommende Madonna- og AC/DC-konsertene.

Paradoksalt nok jobber Live Nation og Ticketmaster for tiden med en fusjon, men CTS Eventim står på at deres avtale fremdeles står ved lag også om amerikanske konkurransemyndigheter godkjenner denne. Dette ble også understreket av CTS-direktør Klaus-Peter Schulenberg i et intervju med Billboard like før helgen. 

- Vi vil selge Live Nations billetter i alle land der dette er mulig, og håper selvsagt også å få gjøre det i Norge, sier Fettes, som mener styrken ved selskapet er at det er bygget opp av arrangører og at de har et svært godt system for salg av billetter på tvers av landegrensene.

Tror ikke på det
Uansett betyr CTS' inntreden i det norske markedet økt konkurranse. Det er nemlig tradisjon i Norge for at billetter til et arrangement bare selges av én aktør - med andre ord at en konsert ikke kommer til å legges ut for salg både av CTS og Billettservice.

Dermed må CTS og Billettservice slåss om arrangørenes - og forhåpentlig kundenes - gunst.

- Dette har vi et pragmatisk forhold til. Det er konkurrenter på dette markedet allerede i dag, og eventuelle avtaler mellom CTS og Live Nation vet jeg ikke noe om. Det får vi eventuelt bare forholde oss til, sier Billettservice-sjef Kjell Arne Orseth til Dagbladet.no.

Rune Lem i Live Nation påpeker at de har et utmerket forhold til Billettservice.

- Dette har jeg rett og slett ingen tro på, sier Lem til Dagbladet.no.