Nå blir det mer bråk fra Schau & co.

«Dødssyndene» solgt til Danmark.

(Dagbladet.no): Det har vært uvanlig stille rundt Kristopher Schau & co. etter at «De syv dødssyndene» ble vist på TV 2 i fjor høst.

Men nå er det i ferd med å blåse opp til storm igjen. Det jobbes nemlig med ideer til et nytt show, og samtidig er serien solgt til Danmarks Radio. Manusforfatter og regissør Øystein Karlsen er usikker på om danskene kommer til å hisse seg opp i samme grad som en del norske tv-seere gjorde.

- Det er klart jeg ser fram til samme drahjelp fra danske kristenfundamentalister, men jeg er usikker på om det finnes en dansk ekvivalent til Finn Jarle Sæle. Jeg har dessverre deltatt i altfor få bønnemøter over kjølen, sier Karlsen til Dagbladet.no.

Sprer seg

«De syv dødssyndene» ble vist under tv-festivalen Input i Sør-Afrika, og i etterkant er det også innledet forhandlinger om salg til Sverige og om formatsalg til Nederland, Belgia og Tyskland.

Det er ikke fastsatt noe tidspunkt for når den skal bli vist i Danmark, men det skjer i løpet av det neste året.

- Det kan jo hende serien passerer uten så mye som et klynk - det er jo ikke en kjeft der nede som vet hvem Kristopher er. På den annen side kan det bli bråk hvis mediene tar tak i den. I så fall stiller vi opp, vi. Vi står fremdeles 100 prosent inne for serien, sier Karlsen.

Han sier han er glad for deler av mediestøyen som var rundt programmet i Norge.

TILBAKE PÅ SKJERMEN?: Men først skal (fra venstre) Kristopher Schau, Øystein Karlsen og Morten Ståle Nilsen vises fram for danskene. Foto: SCANPIX
TILBAKE PÅ SKJERMEN?: Men først skal (fra venstre) Kristopher Schau, Øystein Karlsen og Morten Ståle Nilsen vises fram for danskene. Foto: SCANPIX Vis mer

- Til tider følte jeg at vi var med på å skape en slags samfunnsdebatt, der det kom fram mye bra. Samtidig var det vel noen poenger som vi håpet at pressen ville ta tak i, som dere ikke gjorde. Vi håpet på debatt om omskjæring, men fikk en debatt om at Kristopher lå i senga med en 35 år gammel mann i bar overkropp.

Angrep varmer

Å finne på nye dødssynder er kanskje ikke så enkelt, men den misantropiske trioen er likevel i gang med å klekke ut et beslektet tv-konsept.

- Vi har noen ideer, som ikke setter menneskeheten i et spesielt mye bedre lys, sier Karlsen.

Som forrige gang er det TV 2 de snakker med, og ikke NRK. Trioen havnet i konflikt med statskanalen da programmet «Et Norge i krig» ble tatt av lufta.

- Jeg så til min store fornøyelse at Trond-Viggo Torgersen gikk hardt ut mot Bernander i VG i dag. Det varmet, sier han.

Nå blir det mer bråk fra Schau & co.