«GAMMEL» TEKNOLOGI: Slik ser Tinder ut i dag. Kan den nye funksjonen lede til en sjekke-evolusjon? Foto: AP Photo/Tsering Topgyal
«GAMMEL» TEKNOLOGI: Slik ser Tinder ut i dag. Kan den nye funksjonen lede til en sjekke-evolusjon? Foto: AP Photo/Tsering TopgyalVis mer

Nå blir dette gammeldags

Tinder vil at du skal bruke hjertet.

(Dagbladet): Sjekkeappen Tinder har siden 2013 sørget for alt fra nye kjærlighetsforhold til en eksplosjon av kjønnssykdommer (krever innlogging), selv om de nå får konkurranse fra relativt ferske Happn.

Nå har skaperne bak Tinder et ess i ermet.

Sjekker pulsen I samarbeid med det britiske teknologi-magasinet T3, har de skapt Hands-free Tinder, forteller The Independent.

Dersom du har en Apple Watch, vil klokka måle pulsen din når du får opp et bilde av en person i appen. Ut ifra om pulsen din går opp eller ned, vil appen måle om dette er den perfekte matchen for deg.

«Når du bruker tradisjonell Tinder, bruker du hodet til å velge. Med denne versjonen, velger du med hjertet», har T3 uttalt om appen.

«Funksjonene som gjør at brukeren selv velger match er fjernet, og lar heller data fra klokka ta avgjørelsen form dem. Hjertet lyver jo ikke».

1 av 10 nordmenn Det er nemlig slik at kroppen produserer mye adrenalin, som et resultat av at pulsen går opp når du føler deg fysisk tiltrukket av noen.

Ifølge utviklerne kommer applikasjonen til både Apple- og Google-enheter snart.

Om Hands-free Tinder bare funker med smartklokker som har integrert pulsmonitor, eller om den også vil funke med telefonen om du har et pulsarmbånd, er usikkert.

Rundt ti prosent av Norges befolkning bruker i dag appen, selv om den nå også brukes til andre formål enn sjekking.