Nå blir han blir Saddam Hussein

Teamet bak «Borat» og «Bruno» lager film basert på roman av eks-diktatoren selv.

NYTT ALTER EGO: Sacha Baron Cohen har mange ansikter. Nå får han to til i filmen The Dictator: Saddam Hussein og en gjeter. Foto: REUTERS/Phil McCarten
NYTT ALTER EGO: Sacha Baron Cohen har mange ansikter. Nå får han to til i filmen The Dictator: Saddam Hussein og en gjeter. Foto: REUTERS/Phil McCartenVis mer

Filmselskapet Paramount har nylig offentliggjort den britiske komikerens nyeste prosjekt.

Av detaljene som foreløpig er lekket, virker det som om Sacha Baron Cohen denne gangen dropper liksom-dokumentargrepet fra monstersuksessen «Borat» (2006) og den litt mindre vellykkede Brüno (2009).

«The Dictator»
Men forvirrende er det likevel. Sammen med regissør Larry Charles, som også regisserte de to nevnte filmene - og som var regissør for den legendariske tv-serien «Seinfeld», skal de lage filmen basert på en roman av den irakiske diktatoren Saddam Hussein - under tittelen «The Dictator».

Baron Cohen skal spille både diktatoren selv, og en gjeter. Filmen skal ha et budsjett på 58 millioner dollar, eller snaue 340 millioner kroner, i følge Reuters.

Filmselskapet antyder tonen og plottet ved å beskrive filmen slik:

«Filmen forteller den heroiske historien om en diktator som risikerte livet for å sikre at demokratiet aldri ville komme til landet han så kjærlig undertrykket.»

Vis monark
I følge NME.com publiserte Saddam Hussein fire romaner, under pseudonymet Forfatteren. Boka som denne filmen er basert på heter på engelsk «Zabiba and the King», og ble publisert i 2000. Den handler om en vis monark som forelsker seg i en kvinne av folket.

Baron Cohen skal spille Freddy Mercury i en kommende film om hans liv, og «The Dictator» har planlagt premiere i mai neste år.