SIGNERTE MILLIONAVTALE: USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice skal skrive tre bøker om seg selv innen 2012. Foto: SCANPIX /EPA/JOE MARQUETTE
SIGNERTE MILLIONAVTALE: USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice skal skrive tre bøker om seg selv innen 2012. Foto: SCANPIX /EPA/JOE MARQUETTEVis mer

Nå blir hun forfatter

Condoleezza Rice skal skrive tre bøker om livet sitt.

(Dagbladet.no): Hun ble USAs første svarte, kvinnelige utenriksminister, og ble en periode omtalt som verdens mektigste kvinne.

Men hva skal hun ta seg til nå, som sjefen George W. Bush har gått av og blitt erstattet med Barack Obama?

En del av tida de neste tre årene vil gå med til å skrive bøker, ser det ut til. Condoleezza Rice (54) har nylig inngått en avtale med forlaget Crown Publishers om å skrive intet mindre enn tre bøker om livet sitt. Det melder nyhetsbyrået AP.

Den første av de tre blir en memoarbok om tida hun jobbet i Bush-administrasjonen i Det hvite hus. Den kommer etter planen ut i 2011.

- Rice vil kombinere utilslørt fortelling med skarpe analyser, for å fortelle historien om hennes tid i Det hvite hus som Amerikas øverste diplomat, og hennes rolle i å beskytte amerikansk sikkerhet og forme amerikansk utenrikspolitikk i den ekstraordinære perioden fra 2001 til 2009, skriver forlaget i en uttalelse.

I tillegg til de politiske memoarene, vil hun skrive en memoarbok om sin egen familie, samt en versjon av denne, tilpasset unge lesere. De skal etter planen komme ut i 2012.

AP siterer anonyme kilder på at bokavtalen er verdt minst 2,5 millioner dollar. Crown Publishers - en underavdeling av storforlaget Random House - er det samme forlaget som ga ut Barack Obamas bestselger «The Audacity of Hope» (norsk: «Mot til å håpe»).

Bokprosjekter har vist seg å kunne være en innbringende syssel for kjente, amerikanske politikere. Begge Obamas bøker, «Mot til å håpe» og «Å leve en drøm» har blitt bestselgere. Rices gamle sjef, George W. Bush, har selv fortalt at han har planer om å skrive bok. Det samme har kona, den tidligere bibliotekaren Laura Bush.