Nå blir hun forfatter

Condoleezza Rice skal skrive tre bøker om livet sitt.

SIGNERTE MILLIONAVTALE: USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice skal skrive tre bøker om seg selv innen 2012. Foto: SCANPIX /EPA/JOE MARQUETTE
SIGNERTE MILLIONAVTALE: USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice skal skrive tre bøker om seg selv innen 2012. Foto: SCANPIX /EPA/JOE MARQUETTE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hun ble USAs første svarte, kvinnelige utenriksminister, og ble en periode omtalt som verdens mektigste kvinne.

Men hva skal hun ta seg til nå, som sjefen George W. Bush har gått av og blitt erstattet med Barack Obama?

En del av tida de neste tre årene vil gå med til å skrive bøker, ser det ut til. Condoleezza Rice (54) har nylig inngått en avtale med forlaget Crown Publishers om å skrive intet mindre enn tre bøker om livet sitt. Det melder nyhetsbyrået AP.

Den første av de tre blir en memoarbok om tida hun jobbet i Bush-administrasjonen i Det hvite hus. Den kommer etter planen ut i 2011.

- Rice vil kombinere utilslørt fortelling med skarpe analyser, for å fortelle historien om hennes tid i Det hvite hus som Amerikas øverste diplomat, og hennes rolle i å beskytte amerikansk sikkerhet og forme amerikansk utenrikspolitikk i den ekstraordinære perioden fra 2001 til 2009, skriver forlaget i en uttalelse.

I tillegg til de politiske memoarene, vil hun skrive en memoarbok om sin egen familie, samt en versjon av denne, tilpasset unge lesere. De skal etter planen komme ut i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer