Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå blir hun manager etter bandkrangel og rettssak

BlackSheeps-Viktoria legger den vonda tida bak seg.

ORIGINALEN: The Blacksheeps med originalbesetningen før bråket ødela bandet. F.v.  Alexander Touryguin, Agnete Kristin Johnsen, Viktoria Eriksen og Emelie Nilsen.  Foto: Anders Grønneberg
ORIGINALEN: The Blacksheeps med originalbesetningen før bråket ødela bandet. F.v. Alexander Touryguin, Agnete Kristin Johnsen, Viktoria Eriksen og Emelie Nilsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finnmarkbandet The BlackSheeps gikk til himmels da de vant den norske og den nordiske finalen i MGP JR med låta «Oro Jaska Beana» i 2008.

MEN: The BlackSheeps ble ødelagt av krangel.

Rettsak og pengekrangel To av fedrene i bandet fungerte som managere, men det fungerte etter hvert dårlig. Etter pengekrangel, rettssak og utskifting av bandmedlem, havarerte bandet for et par år siden.

- Det var kjempestas, men endte dessverre med rettssak og pengekrangel. Jeg var bare 14-15 år gammel da alt dette skjedde.

Det forteller trommeslager Viktoria Eriksen til Finnmarken. Nå har hun blitt 20 år, og studerer management ved LIPA, Liverpool Institute for Performing Arts.

Fikk bransjeinteressse BlackSheeps-sanger Agnete Johnsen er fast bestemt på å fortsette artistkarrieren. Hun var blant favorittene i høstens artistkonkurransen Stjernekamp på NRK. For tida gjør hun seg bemerket i Dagblad-videoen sammen med «Kongen av OL» og en rekke kjendiser.

- Etter BlackSheeps jobbet jeg en del på festivaler og fikk interesse for industrisiden av bransjen, forteller Eriksen til Finnmarken.

I fjor, parallelt med studiene, startet hun management og bookingselskapet BRAT - og har allerede flere nord-norske artister i stallen. Om halvannet år er hun ferdig med «Music, Theatre and Entertainment Management»-studiene og kan satse for fullt.

«Hun som ble sparket» Viktoria Eriksen forteller at det var positivt å ha vært med i The BlackSheeps, og at hun har lært mye:

VOKSEN NÅ: Blacksheeps-trommeslager Viktoria Eriksen, slik hun så ut i 2008 - i dag er hun en ung kvinne på 20 år med langt hår og studerer i Liverpool.
Foto: Anders Grønneberg
VOKSEN NÅ: Blacksheeps-trommeslager Viktoria Eriksen, slik hun så ut i 2008 - i dag er hun en ung kvinne på 20 år med langt hår og studerer i Liverpool. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg vet hvor galt det kan gå, og vil passe på at det ikke skjer igjen.

- Jeg blir fortsatt omtalt som «hun som spilte i BlackSheeps» og «hun som ble sparket». Jeg føler at jeg må bevise at jeg kan stå på egne bein. Men det skal jeg klare, sier hun til avisa.

Hele Norges coronakart