OGSÅ FORFATTER:  Synnøve Macody Lund ble for mange et kjent ansikt da hun filmdebuterte i suksessfilmen «Hodejegerne». Nå har hun skrevet forfatterkontrakt med Samlaget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
OGSÅ FORFATTER: Synnøve Macody Lund ble for mange et kjent ansikt da hun filmdebuterte i suksessfilmen «Hodejegerne». Nå har hun skrevet forfatterkontrakt med Samlaget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Nå blir hun også forfatter

Skuespiller og modell Synnøve Macody Lund jobber med en roman.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent via Facebook at skuespiller, modell og filmkritiker Synnøve Macody Lund (36) har skrevet forfatterkontrakt med Samlaget.

- Jeg er veldig glad for dette, og det føles veldig riktig å gjøre det på Samlaget, sier Macody Lund til Dagbladet.

Nynorsk Hun ble for mange et kjent ansikt etter at hun filmdebuterte i storfilmen «Hodegjerne». Der spilte hun mot blant andre Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau.

36-åringen presiserer at hun ennå er i startfasen med boka, og syns det er for tidlig å si hva den skal handle om, utover at det er en roman.

- Det er ikke ei ferdig bok ennå, men jeg har et manus jeg skal jobbe videre med, sier Macody Lund.

- Boka blir på nynorsk, forstår jeg?

- Selvfølgelig. Det er ikke noe snakk om noe annet, sier Stord-jenta.

Forfatterdrøm I tillegg til å være foran kamera som modell og skuespiller, har hun også vært på den andre siden. I forbindelse med storfilmen «Kon-Tiki», som hadde premiere i august, var hun med på settet og laget dokumentaren «Seile sin egen sjø».

Macody Lund forteller at hun har skrevet hele livet, og at hun nå er ett skritt nærmere forfatterdrømmen.

- Nå har jeg endelig fått ut fingeren. Jeg har vært veldig selvkritisk, og da jeg gikk på skolen begynte jeg å gråte bare mamma så på stilene mine. Likevel føles det veldig godt og riktig å gjøre dette nå, sier hun.

Macody Lund jobber også som filmanmelder for TV 2, og sommeren 2010 var hun vikar i Dagbladets kjendisredaksjon.

Hun har også vært samboer med Christer Falck i flere år, før det ble slutt i fjor sommer. Sammen har de barna Isak og Iben.