VOKSENBOK BLIR TV-SERIE: J. K. Rowlings roman «The Casual Vacancy» fikk lunkne anmeldelser, men det har ikke hindret BBC i å se potensialet i boka. Foto: Reuters / Carlo Allegri / NTB scanpix
VOKSENBOK BLIR TV-SERIE: J. K. Rowlings roman «The Casual Vacancy» fikk lunkne anmeldelser, men det har ikke hindret BBC i å se potensialet i boka. Foto: Reuters / Carlo Allegri / NTB scanpixVis mer

Nå blir J. K. Rowlings bok til tv-serie

Men den handler ikke om Harry Potter.

(Dagbladet): Den britiske forfatteren J. K. Rowling assosieres nok for mange med suksessbøkene om trylleprinsen Harry Potter.

Derfor overrasket hun mange da hun i februar annonserte at hennes neste roman ville være myntet på et eldre publikum.

Slik ble det altså. I september utga Rowling boka «The Casual Vacancy» - eller «Den tomme stolen» som den heter på norsk.

Blir tv-serie Forfatterens første bok utenfor Harry Potter-universet ble mottatt med blandede følelser. Mens noen anmeldere mente at boka var «kjedelig» og «skuffende», var andre - deriblant Dagbladets anmelder Cathrine Krøger - hakket mer positive til Rowlings voksenbok.

Til tross for det, er BBC svært positive til boka. Så positive er det britiske kringkastingsselskapet at de vil adaptere handlingen til tv-skjermen, melder Comoyo.

- Jeg er veldig glad for at BBC har bestilt «The Casual Vacancy». Jeg har alltid følt at hvis den skulle bli adaptert, var denne romanen best egnet for tv, og jeg synes BBC er det perfekte hjemmet, sier Rowling i en uttalelse, ifølge nettstedet Deadline.com.

Røper få detaljer Den kreative prosessen er ifølge nettstedet ikke i gang, og få produksjonsdetaljer er foreløpig kjent: Hvem som prodserer serien, hvem som spiller i den og når den blir å se på tv er ikke klart.

At Rowling skal ha en finger med i spillet, er imidlertid sikkert. Det er forfatterens manager, Neil Blair, som sammen med BBC One og BBC Drama samarbeider om tv-serien.

Ifølge New York Daily News er det i 2014 at serien sendes på tv-skjermen.

Bikkjeslagsmål Her er et utdrag av handlingen i romanen fra Dagbladets anmeldelse:

«Fortellingen trigges av det plutselige dødsfallet til 44 år gamle Barry Fairbrother. En god familiemann som satt i menighetsrådet i den idylliske småbyen Pagford. Hans bortgang betyr at det blir «a casual vacancy» - en plutselig ledighet i menighetsrådet.

Den tomme stolen gjør at det blir et bikkjeslagsmål om plassen, der småbyfasaden krakelerer og alt gørr kommer ut. Barry kjempet nemlig mot småborgerskapet i byen. De vil ikke innlemme den slumaktige forstaden Fields, der Barry selv vokste opp. Og de vil kvitte seg med metadontilbudet i byen.»