Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå blir ninjahelten finansskurk

Mads Ousdal spiller hovedrollen i teaterstykket basert på «Enron»-skandalen.

GRÅDIG: Mads Ousdal blir Enrons toppsjef Jeffrey Skilling når Det Norske Teatret på nyåret setter opp stykket om USAs største konkursskandale. 
Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
GRÅDIG: Mads Ousdal blir Enrons toppsjef Jeffrey Skilling når Det Norske Teatret på nyåret setter opp stykket om USAs største konkursskandale. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

|||- Ja, jeg skal være en periode på Det Norske Teatret fra november av og spille i «Enron», som får premiere i midten av januar, sier Mads Ousdal.

For tida svever han «larger than life» som Kommandør Treholt over filmlerretene, og i september skal han i gang med en ny runde av kritiker- og publikumssuksessen «Blodig alvor» på Nationaltheatret.

Deretter blir det National-tur til Tokyo og forestillinger som Dr. Stockmann i «En folkefiende» før prøvene på sceneversjonen av tidenes amerikanske svindel- og konkursskandale tar til.

- Teatersjef Erik Ulfsby og jeg dro til London og så «Enron». Stykket er en slags halvmusikal som forteller skandalehistorien om Enron i en veldig teatral form.

Saftig gjeld Ousdal skal spille hovedrollen som Jeffrey Skilling.

- Han kom inn omtrent via postavdelingen og klekket ut planen med å handle med kraft som aksjer, rett og slett selge ideen om kraft. Det er et kraftig stykke som er innom mye utrolig, som hvordan George Bush vant Florida ved hjelp av snusk under presidentvalget i 2000, hvordan Enron mørkla California for å presse opp kraftprisen og så videre.

- Enron opparbeidet seg en viss gjeld, cirka 23 milliarder dollar på det verste...

- ...ja, som selskapet forsøkte å gjøre usynlig ved å dele den opp og føre den over på masse småselskaper som de opprettet for det formålet. Det er en j.... fascinerende oppsetning som jeg gleder meg til, sier Ousdal entusiastisk.

Bak tragedien På scenen får Ousdal blant annet med seg Jan Grønli, Per Schaanning og Nina Woxholtt.

- Enron var på en måte det første tydelige sykdomstegnet på finanskrisa, men ble oversett. Ved å lage teater av dette blir man kjent med menneskene bak en slik tragedie, men på teatrets premisser, sier teatersjef Erik Ulfsby .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media