Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå blir Odd-Magnus Williamson konge i Dagbladet

Får Twitter-tegneserie på trykk.

STO FRAM:  Under Oslo bokfestival på fredag sto komiker Odd-Magnus Williamson fram som personen bak KongenDin-profilen. Nå er han klar med både tegneserie og bok illustrert av Sindre Goksøyr (nærmest).
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STO FRAM: Under Oslo bokfestival på fredag sto komiker Odd-Magnus Williamson fram som personen bak KongenDin-profilen. Nå er han klar med både tegneserie og bok illustrert av Sindre Goksøyr (nærmest). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Fra og med i dag kan du lese den rykende ferske tegneserien Kongen din i Dagbladet. Den er basert på Twitter-profilen med samme navn, som utgir seg for å være kong Harald.

Under Oslo bokfestival fredag, ble det avslørt hvem som står bak kontoen, nemlig komiker Odd-Magnus Williamson og forfatter Bjarte Arneson.

For et år siden ble Sindre Goksøyr, som blant annet har laget tegneserien «Dongery», spurt om å illustrere Twitter-meldingene.

ILLUSTRERER KONGEN:  Sindre Goksøyr har illustrert den nye tegneserien Kongen Din, som lanseres i Dagbladet i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ILLUSTRERER KONGEN: Sindre Goksøyr har illustrert den nye tegneserien Kongen Din, som lanseres i Dagbladet i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde ikke hørt om profilen, men syns teksten var veldig morsom da jeg logga meg inn. Det har vært gøy å illustrere den, og jeg syns det er et originalt konsept. Så vidt jeg vet er dette første gang en Twitter-konto blir tegneserie, sier Goksøyr til Dagbladet.

Norges største Den fiktive kong Harald har nå nærmere 104 000 følgere på Twitter, og følges av både statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Den er blitt Norges nest største, bare slått av Stoltenberg.

Kongen Din, eller Harald Rex, skriver meldinger som «Når noen byr deg på krokanrull, lønner det seg å late som om mange biter henger fast i hverandre».

For å illustrere utsagnene bruker Goksøyr sterke farger, og mener rutene vil appellere til både barn og voksne.

DEBUT: Utdrag fra den første stripa av Kongen Din som er på trykk i Dagbladet i dag.
DEBUT: Utdrag fra den første stripa av Kongen Din som er på trykk i Dagbladet i dag. Vis mer

- Publikum har veldig mye å se fram til, og de kan glede seg til å se hvordan livet til kongen egentlig er. I alle fall slik vi tror det er. Det er alt fra å drikke kakao, bygge Lego, til å late som han kjører buss når han sitter på do, sier Goksøyr.

Den 27. september lanseres også boka med samme navn. Tegneserien og boka er ulike, og illustratøren beskriver begge som løse i formen.

Om de har innhentet tillatelse fra Slottet, vet han derimot ikke.

OGSÅ BOK:  I slutten av måneden kommer også boka «Kongen din» av Odd-Magnus Williamson og Sindre Goksøyr, skriver forlaget Cappelen Damm på sine nettsider.
OGSÅ BOK: I slutten av måneden kommer også boka «Kongen din» av Odd-Magnus Williamson og Sindre Goksøyr, skriver forlaget Cappelen Damm på sine nettsider. Vis mer

- Jeg vet ikke, og det tviler jeg egentlig på. Jeg håper den ekte Harald syns det er hyggelig å bli hyllet med en egen tegneserie, og jeg håper han liker den, sier Goksøyr.

Royal støtte Tegneserien skal på trykk i Dagbladet mandag til og med lørdag hver uke.

Under Oslo bokfestival fortalte Odd-Magnus Williansom følgende fra scenen:

- Da den ekte Mette Marit, eller Mette Margit eller Mette Maren som kongen ofte kaller henne, logget seg på Twitter, skrev @KongenDin en melding hvor han ønsket Mette Marianne velkommen - og da retvitret hun den. Jeg tror kongefamilien synes det er vittig, sa Williamson og presiserte:

KONGE-SKAPER:  Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson står bak Twitter-profilen Harald Rex. Fra og med i dag kan du lese tegneserien i Dagbladet.   Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONGE-SKAPER: Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson står bak Twitter-profilen Harald Rex. Fra og med i dag kan du lese tegneserien i Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror Harald synes det er kult, også tror jeg Sonja synes det er jævlig døvt. Det har jeg absolutt ikke noe grunnlag for å si, men jeg tror Sonja er litt strammere.

AVSLØRTE SEG SELV:  Under Oslo bokfestival, som gikk av stabelen i helga, sto skaperne av KongenDin fram. Mimir Kristjansson (til venstre) var konferansier, her i samtale med illustratør Sindre Goksøyr og tekstforfatter Odd-Magnus Williamson. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AVSLØRTE SEG SELV: Under Oslo bokfestival, som gikk av stabelen i helga, sto skaperne av KongenDin fram. Mimir Kristjansson (til venstre) var konferansier, her i samtale med illustratør Sindre Goksøyr og tekstforfatter Odd-Magnus Williamson. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media