NORSK VERSJON: YouTube.com blir nå til YouTube.no i Norge. Det åpner for norske annonsekroner. Foto: YouTube
NORSK VERSJON: YouTube.com blir nå til YouTube.no i Norge. Det åpner for norske annonsekroner. Foto: YouTubeVis mer

Nå blir YouTube norsk

Samarbeider med TONO og Den Nationale Scene.

(Dagbladet): Nettstedet YouTube er en av verdens største underholdningsplattformer. 

Videodelingstjenesten har hjulpet flere superstjerner opp og fram, og skapt verdensomspennende fenomener.

Før har nettstedet YouTube.com tatt i mot alle bidrag fra Norge, slik at eventuelle annonsekroner har blitt tatt opp internasjonalt.

Nå kan norske annonsører annonsere på nettsida - som betyr at norske artister, filmskapere og andre YouTube-bidragsytere  i landet kan tjene penger på det som blir lagt ut. 

For de fleste brukere av nettstedet vil det ha lite å si, men for de som legger ut videoer regelmessig, og som kanskje får en YouTube-hit, kan det bety en betydelig sum penger, i følge YouTube Norge.

Nettstedet har også har sikra seg en avtale med TONO.

- Dette er en svært viktig milepæl for TONOs 23 000 medlemmer. Lanseringen tar godt vare på de som skriver musikken vi alle får nyte godt av. Vi håper og tror YouTube.no vil bli en pulserende og sentral møteplass for musikkskapere og publikum, sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO i en pressemelding.

Det norske nettstedet har også fått i gang samarbeid med TV Norge, FIS og Den Nationale Scene. Den Nationale Scene vil i følge pressemeldingen bruke nettportalen til å nå yngre generasjoner.