Bylarm:

Nå braker det løs: - Begynner nesten å grine

Torsdag går startskuddet for festivalen Bylarm. Det blir den første store festivalen som går i gang uten coronarestriksjoner.

GJENÅPNING: Bylarm 2020 fikk så vidt avsluttet før coroanen gjorde sitt inntog. Når blir festivalen den første støre etter pandemikrisa. Foto: by:Larm 2020.
GJENÅPNING: Bylarm 2020 fikk så vidt avsluttet før coroanen gjorde sitt inntog. Når blir festivalen den første støre etter pandemikrisa. Foto: by:Larm 2020. Vis mer
Publisert

Den velkjente Oslofestivalen Bylarm rakk i fjor så vidt å bli ferdig før coronaen gjorde sitt inntog i mars 2020. I år har festivalen derimot fått status som selve «gjenåpningsfestivalen», etter at statsminister Erna Solberg forrige uke annonsert at meteren forsvinner, på konserter kan man være så mange man vil, og sitte hvor man vil. Med andre ord; kulturlivet kan gå tilbake til normal drift.

- Det var helt ubeskrivelig å få den beskjeden. Det kommer til å bli fantastisk for publikum å kunne gå på en gjenåpningsfestival, sier Bylarms pressesjef, Erik Egenes til Dagbladet.

- UBESKRIVELIG: Pressesjef for Bylarm, Erik Egenes sier det er ubeskrivelig å få arrangere festival uten restriksjoner. Foto: Privat.
- UBESKRIVELIG: Pressesjef for Bylarm, Erik Egenes sier det er ubeskrivelig å få arrangere festival uten restriksjoner. Foto: Privat. Vis mer

Han forteller at festivalen hadde planlagt for veldig mange scenarioer før beskjeden om full gjenåpning kom. Egenes legger ikke skjul på at det har kostet å måtte planlegge for flere ulike scenarioer.

- Det er klart det har vært en utfordring. Vi har jobbet enormt mye og det krever mye ekstra for å planlegge for festival i en usikker tid. Men jeg mener vi har kommet oss gjennom krisa godt skodd, med en sunn økonomi. Vi har vært heldige sånn sett, sier han videre.

- Mer forutsigbarhet

Egenes skulle likevel ønsket seg at mer forutsigbarhet rundt gjenåpningsdato. Det ville gjort det lettere å planlegge for festival under «normale» omstendigheter.

- Vi har vært klare hele veien på at kulturlivet har behøvd mer forutsigbarhet, men nå er vi først og fremst glade for at gjenåpning har kommet og at norske artister nok en gang kan vise fram musikken de har lagd gjennom det siste året, for fulle saler, avslutter Egenes.

ÅPNER: - Nå er tida kommet. Nå skal vi tilbake til en normal hverdag, sier statsminister Erna Solberg. Vis mer

Bylarm er et todelt arrangement som har både en festivaldel og en konferansedel. Artister som Billie Eilish, Aurora og Kaizers Orchestra har spilt på festivalen tidligere.

- Begynner å grine

Erika Dahlen (25), bedre kjent som IMERIKA, er en av artistene som skal opptre under årets festivalen. Hun gjorde sin debut i finalen i Melodi Grand Prix 2021 med låta «I Can't Escape». Dahlen sier det blir uvirkelig å innta scenen på Bylarm.

BEGYNTE Å GRINE: Erika Dahlen gjorde sin debut i MGP. Nå er hun overlykkelig over å få spille på Bylarm. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK / NTB
BEGYNTE Å GRINE: Erika Dahlen gjorde sin debut i MGP. Nå er hun overlykkelig over å få spille på Bylarm. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK / NTB Vis mer

- Jeg håper jeg ikke har glemt hvordan jeg danser. Det blir så fint å se mennesker i publikum som ikke bare står, men klemmer og synger med. Jeg begynner nesten å grine bare ved tanken og jeg gleder meg så mye, sier Dahlen til Dagbladet.

Dahlen legger ikke skjul på at det er ekstra stas at Bylarm på mange måter blir selveste gjenåpningsfestivalen.

- Det er skikkelig stas. Det er ikke å legge skjul på at kultur og utelivsbransjen kanskje har blitt rammet hardest under pandemien, så det var virkelig fint og ikke minst på tide at vi også får komme i gang igjen. Hvilken bedre måte finnes det vel enn å samle så mange som er lidenskapelig opptatt av kultur under samme, og mange, tak, avslutter artisten.

Bylarm vil finne sted fra 30. september til 3. oktober på ulike kulturscener i hovedstaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer