Anmeldelse: Jonas Fjeld - «To The Bone»

Nå eller aldri!

Jonas Fjeld feirer 70-årsdagen med album og norgesturné.

JUBILEUM: Lørdag 24. september fyller Jonas Fjeld 70 år. Det markeres allerede i morgen, fredag, med nytt album med 14 nye låter og stor turné fra søndag. Foto: Agnete Brun
JUBILEUM: Lørdag 24. september fyller Jonas Fjeld 70 år. Det markeres allerede i morgen, fredag, med nytt album med 14 nye låter og stor turné fra søndag. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Det føles helt naturlig at Terje Lillegård Jensen alias Jonas Fjeld markerer overgangen til 70-sonen med nytt album og turné til 20 steder i Norge, med start i Operaen førstkommende søndag.

En av gjestene der er kamerat og tidligere duettpartner Ole Paus, som markerte 70-årsdagen samme sted for fem år siden. Selve bursdagen feires med to konserter i Drammens Teater (23. og 24. september).

På engelsk

Som på «Winter Stories» (2019) med Judy Collins synger Fjeld, med ett unntak, på engelsk. Som vanlig er han sjøl melodisnekker, mens hans norske «husdikter», Paus, er byttet ut med amerikaneren Hugh Moffatt og noen til.

Fjeld og Moffatt har samarbeidet før, blant annet på flotte «Till The Morning Comes» på 80-tallet (seinere også innspilt av Steinar Albrigtsen). Jim Sherraden, en kjenning fra Fjelds tid i Nashville på 70- og 80-tallet, har skrevet teksten på to, mens Dave Wilson fra det amerikanske bluegrassbandet Chatham County Line og Karren Irene Pell har signert hver sin. «Vi veit aldri» har tekst av Arne Svingen. At den eneste låten på norsk er et høydepunkt på albumet er for så vidt et lite tankekors. Best på norsk?

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer