KOMMENTARER

Nå er bomkrisa i ferd med å bli en regjeringskrise

Regjeringspartiene laget en avtale for å unngå intern krangling. Nå ryker den. Partiene er på full fart mot kollisjon i bompengesaken.

SUR STEMNING: Regjeringspartiene - særlig Frp og Venstre - har staket ut en kurs som kan føre til full kollisjon i bompengesaken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SUR STEMNING: Regjeringspartiene - særlig Frp og Venstre - har staket ut en kurs som kan føre til full kollisjon i bompengesaken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da dagens firepartiregjering innledet forhandlingene om samarbeid, kunne de politiske analysene peke på omtrent et tosiftret antall konfliktsaker som ville kunne skape alvorlig trøbbel for regjeringen.

Allerede ut fra startblokkene tegnet det til å bli akkurat så problematisk som mange hadde spådd. Det var ikke gått mer enn noen uker før regjeringspartiene kranglet offentlig om flere av punktene i deres egen samarbeidsavtale, den såkalte Granavolden-plattformen.

Abortinnstrammingene var bare en pause fram til neste valg, slo Trine Skei Grande fast. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein provoserte Frp-grasrota da han avviste å bruke bistandsmidler som pressmidler i flyktningpolitikken og Frp's Jon Engen-Helgheim sa i NRKs «Politisk kvarter» at Venstre hadde fått til «mye rart på klima» i plattformen.

Noe måtte gjøres for å roe gemyttene. Gjennom en artikkel i Dagens Næringsliv kom det fram at Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, hadde fått på plass noe som kunne hjelpe. En avtale med kjøreregler skulle sikre at partiene ikke utfordret hverandre på det som var bestemt i plattformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer