Nå er «Borat»-oppfølgeren her

Se den første traileren til «Brüno».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Borat» ble en medie- og publikumssensasjon i 2006, og til sommeren er komikeren Sacha Baron Cohen klar med en oppfølger.

Og denne gangen er det ikke en kasakhstansk journalist som er i fokus, men heller en østeriksk, homoseksuell motereporter.

Nå har filmselskapet sluppet den første traileren fra filmen.

Strippet på flyplass
«Brüno» har allerede rukket å skape en del medieblest, først i mars i fjor da sikkerhetspersonell ble tilkalt fordi en angivelig tysk mann skal ha begynt å strippe på Wichita airport.

Seinere ble det rapportert at Cohen - utkledd som Bruno - hadde stormet en motevisning i Milan.

Bilder fra dette dukker også opp i traileren. Inntrykket fra traileren er vel også at enda mer av handlingen i «Bruno» er manusbasert, sammenliknet med «Borat».

The Smoking Gun avslørte nylig at filmskaperne måtte forberede seg ekstremt grundig for ikke å bli avslørt i de tilfellene der Cohen faktisk gjør ekte intervjuer utkledd som sin østerikske karakter. Mange kjenner jo igjen komikeren etter suksessen med «Borat».

Endte ofte med slåssing
Derfor måtte produksjonsselskapet opprette en rekke stråselskaper, med tilhørende falske websider, for å skjule sporene sine. Amesbury Chase er for eksempel ett av selskapene de gjemte seg bak for å skaffe intervjuavtaler.

Bruno var for øvrig en karakter som først dukket opp på «Da Ali G Show» da dette ble sendt i England. Da var det meningen å le av Bruno selv, og det han fikk intervjuobjektene til å si om kjendiser og moter.

Da denne komiserien ble sendt på HBO, skiftet han til en mer kontroversiell linje. Bruno oppsøkte der tilsynelatende homofiendtlige miljøer utkledd i lakk og lær, og intervjuene endte ofte nærmest i slåsskamp.

«Brüno» får premiere i Norge 10. juli.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer