JUBILEUM: Pondus-skaper Frode Øverli feirer i år 20-årsjubileum for den kjære tegneseriefiguren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JUBILEUM: Pondus-skaper Frode Øverli feirer i år 20-årsjubileum for den kjære tegneseriefiguren. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Nå er den aller første Pondus-stripa solgt

- Det er litt vemodig.

(Dagbladet): For en uke siden åpnet utstillingen «20 år med Pondus og venner» på Galleri Oscarsborg i Drøbak. Frode Øverlis Pondus feirer nemlig i disse dager 20-årsjubileum.

Mandag meldte Dagens Næringsliv at en av stripene som var til salgs fra utstillingen ble solgt for 100 000 kroner.

Nå er også den aller første Pondus-stripen solgt - for 50 000 kroner. Det bekrefter Øverli overfor Dagbladet.

- Det er nok av sprø folk der ute, sier han og fortsetter:

- Det er litt vemodig, men jeg trøster meg med at jeg har 4000 originale striper igjen hjemme.

- Som å adoptere bort noe Av totalt 4704 Pondus-striper Øverli har laget til dags dato var disse to som nå er solgt ekstra spesielle.

- De er nesten som barn. Det føles som du adopterer bort noe, men jeg skal nok komme over det, sier han.

Øverli vet foreløpig ingenting om kjøperne, og forteller at de høye prisene i utgangspunktet ble satt på tull, fordi han egentlig ville unngå salg.

80 striper I tillegg til originale Pondus-striper er også tegneseriestriper til flere av Øverlis kollegaer utstilt. Ifølge daglig leder ved Avistegnernes hus som er arrangør er det totale salget til nå på 450 000 kroner.

- Hva tenker du om interessen rundt Pondus?

- Den beviser for verden at Pondus ligger høyt i pris. I forbindelse med 20-årsjubileet har vi rundt 80 striper som ligger ute for salg, sier daglig leder Erik De la Forest til Dagbladet.

Øverli mener interessen rundt utstillingen viser at tegneserier blir sett på som en kunstform som kan selges på lik linje med annen kunst.

- Og det skulle bare mangle. Hvis jeg skal være litt frekk, så er det mulig å få øye på talent i en tegneseriestripe, men det er ikke alltid du ser det i et moderne maleri, sier han.

DEN ALLER FØRSTE: I begynnelsen var Pondus tjukkere og lavere enn han ble etterhvert. Dette er den aller første Pondus-stripa, som Frode Øverli tusjet i 1995.
DEN ALLER FØRSTE: I begynnelsen var Pondus tjukkere og lavere enn han ble etterhvert. Dette er den aller første Pondus-stripa, som Frode Øverli tusjet i 1995. Vis mer