Nå er det bare pop for countrystjerna Faith Hill

LOS ANGELES: Faith Hill har ridd av seg countrymusikken - og helt og fullt gitt seg popen i vold på sitt nye album «Cry». Slikt kan det bli bråk av. Og enormt platesalg. Les anmeldelsen av «Cry»

Tre unger og ekteskap med en av USAs største countryartister, Tim McGraw, forhindrer ikke Faith Hill fra å ha en imponerende karriere. Nå er hun tilbake etter ett års pause - etter å ha solgt 25 millioner album, turnert verden rundt og født den nå snart ti måneder gamle datteren Audrey.

Plateselskapet har leid et par såkalte «bungalower» på fasjonable Beverly Hills Hotel, der vi møter superstjernen.

«Gospel og roots»

Den 35 år gamle skjønnheten, opprinnelig fra småbyen Star i Mississippi, skal tilbake på hitlistene. I dag slippes hennes nye studioalbum, «Cry», hvor det virker som om hun tar opp konkurransen med Celine Dion. Hill har aldri vært noen kritikerfavoritt, og det er hun heller ikke denne gang. En kritiker i USA karakteriserer sangene på albumet som «krokodilletåre-låter», en annen mener de ikke betyr noen ting. Los Angeles Times råder Faith Hill til å gå tilbake til studio for å strippe ned det svulstige lydbildet.

Audrey Faith Perry, som hun heter egentlig, er ikke enig.

- Dette er gospel og roots i en moderne innpakning. Det er det jeg er oppvokst med, og det er her jeg har mest å gi. Det er enkle, emosjonelle sanger med sjel som får fram den sterke stemmen som jeg har på denne plata, sier Hill til Dagbladet.

En amerikansk drøm

Sammen med Shania Twain har Faith Hill vært crossover-dronningen på hitlistene verden over. Hills siste album, «Breathe» fra 1999, solgte 40000 bare i Norge.

- Men alle skal vite at alt tar tid. Jeg fikk ikke til noe særlig de første fem- seks åra i karrieren min.

- Du startet vel som T-skjorteselger da du flyttet til Nashville som 19-åring?

- Ja, ha-ha-ha. Det var en av de mange jobbene jeg hadde.

Etter låten «This Kiss» ble det fart i karrieren - og med «Breathe»-albumet ble hun verdensstjerne. I fjor fikk hun også tre Grammy-statuer.

- Jeg kan ikke forklare hvorfor alt dette har skjedd meg, sier Faith Hill, og retter på dongeriskjørtet sitt.

- Glamouren er bare en liten flik av bildet. Hadde jeg ikke vært oppofrende for musikken, hadde jeg ikke vært her i dag. Dette handler om kjærlighet, ikke penger eller glamour.

Som Elvis

Selv hevder hun at hun ikke tenker over hvor mange album hun har solgt.

- Da blir dette helt feil, sier Hill, og drar paralleller til sin helt Elvis Presley. Den første plata hun kjøpte var med Elvis, og det var han som sto på plakaten da hun gikk på sin første konsert.

- Jeg deler hans musikalske bredde. Heller ikke for Elvis var det noen motsetning mellom gospel, country og rock'n'roll. Han var en sann musiker, som tok fram de mange lagene i seg selv. Det er det jeg forsøker å gjøre.

Hill har gjort flere duetter med ektemannen tidligere, og hun utelukker ikke at de kommer ut med et album sammen.

- Hvordan er konkurransen mellom deg og Tim?

- Vi har en vennlig konkurranse oss imellom. Vi har det moro. Han har en karisma som overgår de fleste. Jeg stoler på hans råd. Han har et godt øre, og en intens kjærlighet for musikk. Han har hørt denne plata en million ganger, og han synes den er fantastisk.

- Hva synes han om at du har gått helt vekk fra countryen og over til klassisk listepop?

- Verken han eller jeg vet hva listepop er, sier Faith Hill.

CROSSOVERARTIST: Faith Hill (35) har hatt et års pause for å være mer sammen med sine tre døtre, men nå er hun tilbake med albumet «Cry». - Ønsker du å ha fred, så får du det. Du må bare være borte fra rampelyset hele tida, ikke hoppe ut og inn, sier Hill.