KOMMER DE TILBAKE? Skaperne bak «Downton Abbey» gjør det de kan for å få samlet alle skuespillerne fra serien til filminnspilling. Fra venstre: Laura Carmichael, Elizabeth McGovern og Michelle Dockery. FOTO: NRK
KOMMER DE TILBAKE? Skaperne bak «Downton Abbey» gjør det de kan for å få samlet alle skuespillerne fra serien til filminnspilling. Fra venstre: Laura Carmichael, Elizabeth McGovern og Michelle Dockery. FOTO: NRKVis mer

Nå er det bestemt. «Downton Abbey» blir film

NBCUniversal bekrefter at arbeidet med filmen er i gang.

(Dagbladet): Den britiske TV-serien «Downton Abbey» ble en hit verden over i 2010. Siden serieslutt i 2015 har det gått rykter om at serien også blir en film.

Blant annet har skuespiller Michelle Dockery (34) - som spilte rollen som Lady Mary Crawley i serien uttalt at det er muligheter for at det blir en film.

- Det er noe jeg ville vurdert av hele mitt hjerte, så vi får se. Det er ikke sikkert «Downton Abbey» er over helt ennå, sa hun til The Telegraph i 2016.

Ifølge Dockery var kollegene fortsatt nære etter at serien ble avsluttet.

Innspilling i 2018

Ifølge The Associated Press vil produksjonen av filmen mest sannsynlig starte i 2018.

Den historiske serien «Downton Abbey» ble ett av de mest populære TV-seriene i verden. TV-serien, som handler om den engelske, aristokratiske familien Crawley og deres tjenere, er blitt sendt i 150 land.

Ifølge Michael Edelstein, president for NBC Universal International Studios, er ambisjonen å samle de 20 skuespillerne fra den populære TV-serien.

- Vi har jobbet med filmen en god stund. Vi jobber med manuskriptet og med å finne ut hvordan vi skal få samlet skuespillerne. Vi håper vi kan starte med innspillingen neste år, uttalte Edelstein på den røde løperen i forbindelse med en «Downton Abbey»- utstilling i Singapore.

Ønske fra skuespillerne

En av skuespillerne som deltok under arrangementet i Singapore, har uttrykt et stort ønske om å lage en film fra «Downton Abbey»-universet.

- Si det til min agent. Vi venter på å få vite mer. Vi håper det skjer snart, uttalte Laura Carmichael, som spilte Lady Edith Crawley i serien.

Julian Fellowes, forfatter og skaper av «Downton Abbey» var også svært positiv til en kommende film.

- Vi har en film i oss. Jeg håper det skjer, uttalte han.