Anmeldelse: Roger Græsberg & Foreningen - «Triste sanger og vals»

Nå er det blitt kult å synge country på norsk

Jordnært fra Roger Græsberg & Co. 

JORDNÆRT: Roger Græsberg (i midten)  & Foreningen langspilldebuterer med «Triste sanger og vals». Foto:  Henning Benjaminsen
JORDNÆRT: Roger Græsberg (i midten)  & Foreningen langspilldebuterer med «Triste sanger og vals». Foto:  Henning Benjaminsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Norske countryartister har spilt på seg en imponerende sjøltillit de siste åra. Her er det ingen som ber om unnskyldning for å dra på litt ekstra på steel-gitaren - som i «Elvesang». Jeg nevner i fleng band som Darling West, The Northern Belle, Jack Stillwater, Mighty Magnolias, Lucky Lips. Med flere.

Ja, og så Ottar «Big Hand» Johansen, da, som er still going.

Langspilldebut

Ingen av dem synger på norsk. Det gjør bluegrassband som Ila Auto, Onkel Tuka og Tove Bøygard, som streamer sin soloplate «Blåe drag» fra i dag. Og - nå følger også langspilldebuten til Roger Græsberg & Foreningen, «Triste sanger og vals» - etter en låt av Willlie Nelson («Sad Songs and Waltzes» fra 73-albumet «Shotgun Willie»).

Med unntak av Beck Hansens «Robåt» («Rowboat») er låtene skrevet - og dessuten mikset og produsert - av Græsberg.

Finnskogen

Vokalisten og gitaristen er vokst opp på Græsberget på Finnskogen, men bosatt på Kongsvinger. Dette er Hans Børli-land, men også Roy Lønhøiden og Levi Henriksens domene.

Græsberg & Co går rett inn i det selskapet: Jordnært og kanskje litt «beskjedent», men likevel med en autoritet som en som har holdt på i en årrekke kan misunne dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer