Nå er det klart: Aller eier Dagbladet

Dagbladet og DB Medialab A/S er endelig solgt til Aller Media.

HISTORISK DAG: I dag ble Berner Media Holding formelt besluttet solgt til Aller Media. Administrerende direktør Tore Stangebye, styreleder Anne Lise Meyer og  sjefredaktør John Arne Markussen etter dagens historiske generalforsamling. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HISTORISK DAG: I dag ble Berner Media Holding formelt besluttet solgt til Aller Media. Administrerende direktør Tore Stangebye, styreleder Anne Lise Meyer og sjefredaktør John Arne Markussen etter dagens historiske generalforsamling. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

(Dagbladet:) Berner Gruppen A/S vedtok på en ekstraordinær generalforsamling i dag å selge Berner Media Holding A/S til Aller Media. Dermed er det klart at Dagbladet og DB Medialab skifter eier.

Det var i juni det ble kjent at Aller Media ville kjøpe Dagbladet, og ansatte ble varslet om det mulige oppkjøpet. Siden da har Berner Gruppen avholdt to generalforsamlingen, og i dag ble salget enstemmig vedtatt.

Det er ikke sagt noe om prisen Aller Media må betale for Dagbladet og Db.no.

Store muligheter Sjefredaktør John Arne Markussen sier til Dagbladet at han er glad salgsprosessen endelig er sluttført.

- Dette er en historisk dag, og vi er nå en del av et av de største mediehusene i Norge. Nå starter det krevende og spennende arbeidet med å utvikle den nye mediekjempen videre, sier sjefredaktør John Arne Markussen.

Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media Norge sier til Dagbladet at han er glad for at oppkjøpet av Berner Media Holding endelig er i orden.

- Nå begynner den neste krevende jobben. Vi ser fram til en spennende ferd sammen det kommende året, og åra etter det.

-Vi har alle mange spennende tanker på papiret, og nå skal disse foredles og settes ut i live, sier administrerende direktør Roger Hansen til Dagbladet.

Positivt Administrerende direktør i Berner Gruppen A/S, Tore Stangebye, sier at det endelige salgsvedtaket var i tråd med det alle har forventet.

- Dette salget gir Dagbladet og Db.no svært gode mulighjeter til å konkurrere på lik linje med hovedkonkurrenten VG, sier Tore Stangebye.

Han mener at det nye mediekjempen har alle forutsetninger for å videreutvikle den sterke posisjonen i det digitale markedet som DB Medialab og Aller har.