HVETEBOLLEN TRENGER DEG: Allerede i 2012 spiste nordmenn 40 millioner boller i året, solgt på bensinstasjoner og storkiosker. Konseptet kalles «bake-off», og det går nesten alltid galt. Ja, 40 millioner nordmenn kan ta feil, skriver Sverre Gunnar Haga og starter en folkeaksjon. Foto: Mette Møller
HVETEBOLLEN TRENGER DEG: Allerede i 2012 spiste nordmenn 40 millioner boller i året, solgt på bensinstasjoner og storkiosker. Konseptet kalles «bake-off», og det går nesten alltid galt. Ja, 40 millioner nordmenn kan ta feil, skriver Sverre Gunnar Haga og starter en folkeaksjon. Foto: Mette MøllerVis mer

Ideer

- Nå er det nok. Jeg starter en folkeaksjon mot «drittbollen» på bensinstasjonene

- Jeg har møtt boller som har gitt tørrhet et nytt ansikt. Jeg har fått boller så deigete og klebrige at tannleger vil gjør arkeologiske funn på meg om ti år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var en gang et land som holdt seg med H-melk, fløte, meierismør og god tid. Befolket av mennesker som satte sin ære i at godt utført håndverk var den eneste farbare vei. Vi er nødt til å snakke om baking, dere. Eller for å være helt konkret: om hvetebollen.

Vi har mistet den av syne. Gitt den fra oss. Til noen krefter der ute som gjør alt de kan for å trekke den ned i de fortapte bakverks skrekkelige gravkamre. En gang var det mange blant oss som foretrakk å ta den varme, duftende, velsmakende hvetebollen ut av våre egne ovner. Som lot huset bli fylt med nærmest hellige dufter. Det var bestemødre med kardemommesmak, onkler med skjulte baketalenter, det var søndager med høy himmel, det var kappspising og overspising.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn