Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ideer

- Nå er det nok. Jeg starter en folkeaksjon mot «drittbollen» på bensinstasjonene

- Jeg har møtt boller som har gitt tørrhet et nytt ansikt. Jeg har fått boller så deigete og klebrige at tannleger vil gjør arkeologiske funn på meg om ti år.

HVETEBOLLEN TRENGER DEG: Allerede i 2012 spiste nordmenn 40 millioner boller i året, solgt på bensinstasjoner og storkiosker. Konseptet kalles «bake-off», og det går nesten alltid galt. Ja, 40 millioner nordmenn kan ta feil, skriver Sverre Gunnar Haga og starter en folkeaksjon. Foto: Mette Møller
HVETEBOLLEN TRENGER DEG: Allerede i 2012 spiste nordmenn 40 millioner boller i året, solgt på bensinstasjoner og storkiosker. Konseptet kalles «bake-off», og det går nesten alltid galt. Ja, 40 millioner nordmenn kan ta feil, skriver Sverre Gunnar Haga og starter en folkeaksjon. Foto: Mette Møller Vis mer

Det var en gang et land som holdt seg med H-melk, fløte, meierismør og god tid. Befolket av mennesker som satte sin ære i at godt utført håndverk var den eneste farbare vei. Vi er nødt til å snakke om baking, dere. Eller for å være helt konkret: om hvetebollen.

Vi har mistet den av syne. Gitt den fra oss. Til noen krefter der ute som gjør alt de kan for å trekke den ned i de fortapte bakverks skrekkelige gravkamre. En gang var det mange blant oss som foretrakk å ta den varme, duftende, velsmakende hvetebollen ut av våre egne ovner. Som lot huset bli fylt med nærmest hellige dufter. Det var bestemødre med kardemommesmak, onkler med skjulte baketalenter, det var søndager med høy himmel, det var kappspising og overspising.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?