Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Oslo Frp

Nå er det nok!

Når ble det å sette norske interesser først, ekstreme holdninger, MDG?

BLIR IKKE SANT: Samme hvor mange ganger løgnen om at Frp er et høyreekstremt parti, blir forsøkt gjentatt, blir den ikke sannere av den grunn, skriver Siv Jensen. Her er hun med Christian Tybring Gjedde på årsmøtet til Oslo Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR IKKE SANT: Samme hvor mange ganger løgnen om at Frp er et høyreekstremt parti, blir forsøkt gjentatt, blir den ikke sannere av den grunn, skriver Siv Jensen. Her er hun med Christian Tybring Gjedde på årsmøtet til Oslo Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Meninger

I Dagbladet 9. mars klarer Miriam Einangshaug kunststykket å komme med konspirasjoner om Frp og hva vi står for, og å anklage Frp for konspirasjoner i ett og samme innlegg.

Hun påstår at Fremskrittspartiet er et høyreekstremt parti. Samme hvor mange ganger denne løgnen blir forsøkt gjentatt blir den ikke sannere av den grunn. Hun påstår sågar at vi avler ekstreme holdninger som har ledet til terror. Det er rett og slett en ekstrem uttalelse.

Einangshaug mener tydeligvis at en åpen debatt om innvandring fører til vold og terrorhandlinger Hvordan kan det da ha seg at Sverige har et omfang av vold som er helt ekstremt i enkelte deler av landet? Og at Sverige har opplevd at uskyldige mennesker ble meid ned av en terrorist bak rattet på en lastebil? Det har ikke vært noen stor diskusjon om innvandring og integrering i Sverige før de siste åra.

Fremskrittspartiet er et liberalistisk parti. Tuftet på frihetsverdier som legger til grunn at folk skal få bestemme mest mulig over eget liv og egen lommebok gjennom alle de førti åra vi har eksistert. I motsetning til MDG for øvrig, som på ekstremt vis vil bestemme over oss, og helst styre både hva vi spiser, hvor og hvordan vi reiser på ferie og mye, mye mer.

Vi mener samfunnet bør bygges nedenfra – ikke ovenfra som MDG vil. Vi ønsker større valgfrihet, ikke politisk styring som MDG vil. Mer maktspredning og mer mangfold i skole, helse og eldreomsorg. Vi vil styrke respekten for enkeltmennesket og deres frihet til å leve frie, selvstendige liv.

Frihetene vi er så stolte av i Norge, som religionsfrihet, ytringsfrihet og likestilling, kan ikke tas for gitt. De må vernes om. Med økende innvandring fra ikke-vestlige land, er disse frihetene satt under press. Når politikere fra Fremskrittspartiet tar til orde for å verne om norsk kultur og norske verdier, mener MDG det er livsfarlig.

Det bør ikke være noe kontroversielt å være kritisk til holdninger som truer vårt demokrati og vår frihet. Det farlige er å sidestille folk flest sine helt legitime synspunkter på dette med verdensanskuelsen til høyreekstreme terrorister. Hvordan har det seg at alle som vil ha en restriktiv innvandringspolitikk, blir slått i hartkorn med høyreekstreme terrorister etter tragiske hendelser, mens når islamister begår terrorhandlinger må vi passe på å ikke skjære alle muslimer over en kam?

Det er et svært begrenset antall personer i vårt land som er høyreekstreme, men personer som Einangshaug, jobber hardt for å putte flest mulig mennesker i denne gruppen. Det eneste det bidrar til er polarisering.

TRUSSELBILDE: PST legger frem i sin rapport om trusselbilde for 2020 at de ser det som mulig at de ekstreme grupperingene planlegger terrorangrep i Norge i løpet av året. Video: Per Ervland Vis mer

Så klart skal Norge sette våre innbyggere og våre interesser først. At andre partier er villige til noe annet, er mer skremmende enn at Fremskrittspartiet ønsker selvråderett over eget land. Å verne om vårt demokrati, vår ytringsfrihet, vår økonomi og våre naturressurser, er førende for alt vi gjør. Når vi forhandler med andre land, så gjøre vi det med utgangspunkt i hva som vil gagne Norge. Når ble det å sette norske interesser først, ekstreme holdninger, MDG?

Det norske velferdssamfunnet er helt avhengig av en streng og ansvarlig innvandringspolitikk. Og ja, Fremskrittspartiet er det partiet som fører den mest ansvarlige innvandringspolitikken. Det skal vi være glad for. Det er ikke lenge siden forrige migrasjonskrise, og vi ser nå at en ny migrasjonskrise er på vei mot Europa.

At MDG og Frp står langt fra hverandre både i innvandringspolitikken og på svært mange andre områder er en ærlig sak, og de politiske diskusjonene tar vi gjerne. Men vi forventer at man lar være å smusse til det offentlige ordskifte på denne måten.

Hele Norges coronakart