- Nå er det oss!

De er unge og talentfulle, og du finner minst en av dem i cd-spilleren din før sommeren kommer.

De ramler inn i studio en etter en. Nathalie, Virgins nye yndling. Maria, storsatsingen fra Vennesla. Christine, det norske raptalentet. Winta, den norsk-eritreiske r&b-sensasjonen. Samsaya, som spiller inn både plate og film. Gil, som skal synge på NRK hver fredag.

- Jeg er utsultet! Og så rastløs.

Samsaya Sharma (23) snakker ikke om burgeren hun skal kaste i seg etter fotoopptaket. Hun snakker om det de alle gruer og gleder seg til: å endelig utgi debutplata.

- Det er ganske mye energi som brenner inni her, sier Winta og peker mot sin egen brystkasse.

Tenker ikke image

Det har vært en stigende tendens siden Lene Marlin snudde hele Norge på hodet i 1999, platebransjen signer stadig flere unge jenter. I fjor var det Maria Mena som vant nasjonen, i år blir det mange om beinet. Hvor viktig er det blitt med riktig image?

- Det som er viktig for meg er musikken. Fokus er på musikken, men selvfølgelig vil jeg se bra ut, sier Arredondo.

- Jeg håper å framstå med litt ballast. At det er det jeg synger og musikken som står i fokus. Samtidig har alle mennesker flere forskjellige personligheter i seg selv. Og da må det være lov å være litt popstjerne når man liksom skal være popstjerne, ler Gil Bonden.

For Nathalie Nordnes har aldri klær eller image vært noe hun har tenkt på. Eller... En liten del av imaget har hun fundert litt på i det siste:

- Jeg synes det er veldig kjekt å være morsom.

- Ble redd

Samsaya Sharma har med gru sett på en reportasje fra den amerikanske utgaven av «Idol».

- Jeg ble redd når jeg så det, jeg ble lei meg på mine egne vegne. Fordi så mange vil inn i denne bransjen på feil premisser. For meg er det viktig å fortelle folk hva som faktisk skjer der ute i verden. Jeg ser på det å bli kjent som baksiden ved å være artist, folk er så veldig raskt framme og kritiserer.

- Hva er det dere gleder dere mest til?

- Jeg gleder meg mest til å spille utenfor Bergen, fastslår Nordnes.

- Jeg gleder meg til folk kommer for å høre på meg... Hvis det kommer noen, da? undrer Christine.

- Nå er det oss

- Hvorfor tror dere det er så mange jenter og så få gutter som debuterer denne våren?

- De tør ikke.

- Nå er det jenteinvasjon, nå er det oss!

Fakta

Christine Dancke (18)


Plateselskap: MTG productions. Aktuell: Norsk-rapperen Christine fra Kolbotn er både tekstskribent, låtkomponist og produsent for debutalbumet som skal ut før sommeren. I midten av februar kommer første smakebit fra albumet, da slippes singlen «Jenteinvasjon». Den er en kritikk av kvinnelige groupies i det norske hiphopmiljøet.

Maria Arredondo (17)


Plateselskap: Universal Music. Aktuell: Venneslas store pophåp, lille Maria med etternavn fra sin chilenske far, er en av Universals satsinger denne våren. På albumet som kommer i mars, har hun hatt låtskriverhjelp fra Espen Lind, Stargate og Christian Ingebrigtsen med flere. Maria gjør allerede stor suksess med singlen «Just A Little Heartache».

Winta (18)


Plateselskap: daWorks. Aktuell: Winta er født og oppvokst i Oslo, nærmere bestemt Haugerud, men begge foreldrene er fra Eritrea. Hun er a-listet på både NRK Petre og ZTV med r&b-låten «Emotions». Når singlen skal slippes i handelen, er ennå ikke avgjort, da plateselskapets førsteprioritet er å promotere 18-åringen overfor det britiske markedet.

Gil Bonden (23)


Plateselskap: daWorks. Aktuell: Gil, eller Gunhild som hun ble døpt i e kirke i Mjøndals-området, er i likhet med daWorks-kollega Winta a-listet på ZTV med videoen til «Shine». Singlen kommer i salg 3. februar, og ikke lenge etter kommer debutalbumet. Hun skal også være «husband» for NRKs nye fredagssatsing «Venneprøven» denne våren.

Nathalie Nordnes (18)


Plateselskap: Virgin. Aktuell: Nathalie er kanskje den artisten det er knyttet størst forventninger til i år. Virgins nye gullkalv lanserte i går sin andre single «Only Because». Selv tar hun oppstyret rundt sin «litt sånn jazzaktige pop eller popaktige jazz» med stoisk ro. Hun er mer opptatt av å prøve å være litt morsom - og lage god musikk.

Samsaya Sharma (23)


Plateselskap: Ikke helt avklart. Aktuell: Samsaya har indiske foreldre, mye på hjertet, og ei rappskive på engelsk under utarbeidelse. Hun har også gjort sin skuespillerdebut i den kommende norske skrekkfilmen «Villmark», hvor hun ifølge seg selv spiller en «utrolig inspirerende, kul kvinne», motspiller er blant annet Kristoffer Joner.

KOMMER SNART: Årets kvinnelige debutanter går en spennende vår i møte. F.v. Gil Bonden (23), Samsaya Sharma (23), Christine Dancke (18), Nathalie Nordnes (18), Maria Arredondo (17) og Winta (18, liggende foran).