Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå er det på tide at Heidi Sævareid får Brageprisen

Ungdomsroman som slår fra seg.

KAN FÅ PRIS: Heidi Sævareid er nominert til Brageprisen for tredje gang. Prisen deles ut neste uke. Foto: GYLDENDAL / INGRID POP
KAN FÅ PRIS: Heidi Sævareid er nominert til Brageprisen for tredje gang. Prisen deles ut neste uke. Foto: GYLDENDAL / INGRID POP Vis mer

Heidi Sævareid er nominert til Brageprisen for tredje gang, med ungdomsromanen «Slagside». Nå er det på tide at hun får den.

På mange måter er dette en klassisk, mørk, norsk ungdomsroman: Ei jente som sliter, et traume som gradvis avdekkes, økende fart mot stupet. Det høres ikke lystig ut og er det heller ikke, men romanen er likevel alt annet enn traurig lesning.

Den er spennende som en krimroman og språklig knallsterk, og det er strimer av lys i mørket.

Sterk versus svak

Vilde er nettopp ferdig med videregående og har reist til Bristol i England for å jobbe på kaffebar i et halvår. Snart blir det klart at hun ikke bare har reist fordi hun har lyst til å oppleve noe nytt, hun trenger noe nytt, for det er noe hun har mistet hjemme. Hun har riktignok en gutt som venter på henne, men før ham var hun sammen med ei jente, og det endte ikke helt godt, forstår vi.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?