Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

ANALYSEN PÅ LØRDAG:

Nå er det på tide at vi tenker over om jobbene vår er bullshit

Antropologen David Graeber stiller kritiske spørsmål til hvordan vi finner oss i nesten alt på arbeidsplassene

DYPDYKK: David Graeber er ute med boka Bullshit Jobs, basert på et essay han skrev i 2013, som fikk så mange reaksjoner at Graeber skjønte at han måtte dykke dypere inn i fenomenet. Foto: NTB Scanpix
DYPDYKK: David Graeber er ute med boka Bullshit Jobs, basert på et essay han skrev i 2013, som fikk så mange reaksjoner at Graeber skjønte at han måtte dykke dypere inn i fenomenet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg signaliserte i sommer at de kan være villige til å gå inn for sekstimers arbeidsdag i enkelte sektorer og yrker. Det store spørsmålet virker å være om vi virkelig har råd til arbeidstidsreduksjon. Erna Solbergs svar var å si at vi tvert imot kan bli nødt til å måtte jobbe mer.

Hun advarte om 43 timers normalarbeidsuke dersom ikke flere kommer inn i arbeidslivet. Debatten om hvordan vi skal bruke vår tilmålte tid på jorden blir fort en øvelse i tall og statistikk.

Som velgere blir vi hensatt til å vurdere hvem av politikerne vi tror er flinkest med økonomiske regnestykker. Det er gode grunner til dette, ettersom vår omfattende og svært populære velferdsstat blant annet finansieres ved skatt på arbeid. Jo flere timer som jobbes, jo mer skatt får vi inn til fellesskapet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?