Nå er det slutt på det ensomme forfatterlivet

Dansk krimduo tjener på å være to.

TO GODE MENN: Bak forfatterpseudonymet A. J. Kazinski skjuler de to danskene Anders Rønnow Klarlund (t.v.) og Jacob Weinreich seg. Deres thriller «Den siste gode mann» er spennende og velkomponert - og kanskje et bevis på at det noen ganger lønner seg å være to. Foto: GYLDENDAL/MIKKEL ØSTERGAARD
TO GODE MENN: Bak forfatterpseudonymet A. J. Kazinski skjuler de to danskene Anders Rønnow Klarlund (t.v.) og Jacob Weinreich seg. Deres thriller «Den siste gode mann» er spennende og velkomponert - og kanskje et bevis på at det noen ganger lønner seg å være to. Foto: GYLDENDAL/MIKKEL ØSTERGAARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: En helt vanlig mann kommer over noe gåtefullt, gjerne med forankring langt tilbake i historien. Han forstår det ikke riktig i begynnelsen, men han tiltrekkes av det og etter hvert går det opp for ham, ikke bare hva gåten består i, men at det er han selv som må løse den.

 I «Den siste gode mann» er den helt vanlige mannen dansk og heter Niels Bentzon. Gåten er en gammel jødisk myte om at verden til en hver tid holdes oppe av 36 utvalgte, gode mennesker som ikke selv vet at de er utvalgt. Anledningen er at det nå ser ut til at noen forsøker å ta livet av disse 36.  

Velkomponert og idérik

Thriller-sjangeren skal være tempofylt, spennende og effektivt fortalt. Karakterene trenger kanskje ikke å bære en thriller slik de bærer en mer neddempet kriminalroman, men i «Den siste gode mann» gjør de i en viss forstand likevel det. Plottet er også godt uttenkt, det inneholder smarte vendinger, overraskelser og sammenhenger som det har krevet mye grubling å snekre sammen.

Kanskje var det dette Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich ønsket å oppnå da de bestemte seg for å danne en duo. Kanskje ville de kaste ball med hverandre, som det heter, for å komme på flere og bedre ideer og dermed skrive en mer kompleks roman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer