- Nå er det slutt på møkkaspill

EA-sjef lover bedring.

(Dagbladet.no): Spillkjempen Electronic Arts har levert fra seg en rekke gode spill de siste årene - men ikke bare. Som med de fleste andre spillfirmaer er også EA skyldig i å pumpe ut mer eller mindre gode spill.

EA-sjef John Riccitiello har tidligere overraskende gått ut og sagt at EA kjeder folk i hjel med oppfølgere, og at selskapet dreit seg ut da de la ned en rekke av spillselskapene de kjøpte opp.

- Ikke møkkaspill

Nå er den frittalende EA-sjefen ute med nok en uttalelse som muligens kan glede de mange som har sett seg lei på sjelløse oppfølgere og halvhjertede spill.

- Jeg tror at det som forløser spillindustrien er kvalitet, og jeg tror vi tar et steg bakover hver gang vi tar en lisens og utnytter den med et møkkaspill. Det er ikke det vi handler om, sier Riccitiello ifølge Eurogamer.

Han mener, naturlig nok, at EA nå har «de beste planlagte spillene i spillbransjen». Dette skal være et resultat av at de kreative utviklergruppene i EA får jobbe fritt med egne ideer, i stedet for å gnage på oppfølgermat.

Satser på Nintendo

- Mye av det nye materialet vi skaper er bedre enn det lisensierte. Det betyr ikke at det ikke er plass til gode lisens-spill - det er plass til begge deles, sier Riccitiello.

LEI AV «MØKKASPILL»: EA-sjef John Riccitiello. Foto: REUTERS / SCANPIX
LEI AV «MØKKASPILL»: EA-sjef John Riccitiello. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer

Han benytter også muligheten til å innrømme at EA tok feil da de antok at Xbox 360 og PlayStation 3 ville lede an i den nåværende spillgenerasjonen, og avslører at det nå jobbes med så mange som 40 spill til Wii og Nintendo DS.

- Nå er det slutt på møkkaspill
BLIR FLINKERE?</B> EA har både gode og dårlige spill i stallen. Om vi skal tro EA-sjefen, kan vi muligens forvente flere av førstnevnte.