Ole Ivars:

Nå er det slutt

Gutta i dansebandet Ole Ivars har snart spilt sin siste konsert.

SISTE GANG: Julekonsert med Ole Ivars i Råholt kirke - aller siste gangen med Tore Halvorsen som vokalist. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
SISTE GANG: Julekonsert med Ole Ivars i Råholt kirke - aller siste gangen med Tore Halvorsen som vokalist. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter bandsjef William Kristoffersen overfor VG.

Ole Ivars er et av Norges største danseband gjennom tidene, og er kjent for låter som «Jag trodde änglarna fanns», «Nei, så tjukk du har blitt» og «Kongen av campingplassen».

Bandet har mottatt flere priser, blant annet åtte Spellemannpriser. Ole Ivars går for å være Norges mest populære danseband og ble dannet på Hamar i 1964. De har gitt ut over 45 album og mottatt en rekke gull- og platinatrofeer.

Ifølge VG legger bandet til høsten ut på en avskjedsturné som går fra september 2022 til høsten 2023. Totalt planlegger bandet mellom 40 og 50 konserter dette året - før de altså kaster inn årene.

- Vi har tenkt å gi folk som har interesse av å møte oss muligheten til å gjøre det en gang til, sier Kristoffersen til VG.

SPELLEMANN: Her har Ole Ivars fått Spellemannspris i 2005. Låtskriver William Kristoffersen ved mikrofonen. Foto: Lise Åserud / NTB
SPELLEMANN: Her har Ole Ivars fått Spellemannspris i 2005. Låtskriver William Kristoffersen ved mikrofonen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Rudberg: - Trist

- Det er trist, sier countrykongen Rune Rudberg (60) om at Ole Ivars nå har bestemt seg for å legge opp, selv om han har forståelse for beslutningen.

Han fortsetter:

- Men jeg forstår det på en måte. De har jammen stått på i mange år. Alt har vel en slutt. Men Ole Ivars kommer alltid til å leve gjennom musikken, sier 60-åringen til Dagbladet.

GODE MINNER: Rudberg har mange gode minner fra det legendariske bandet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GODE MINNER: Rudberg har mange gode minner fra det legendariske bandet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Har du noen favorittsanger av Ole Ivars?

- Jeg er glad i «Regnets Rytme» blant annet, sier Rudberg og legger til:

- Jeg liker jo egentlig alt, men det må nok være låtene fra det gode gamle Ole Ivars som jeg liker aller best. De var jo de store idolene da jeg vokste opp.

Rudberg forteller at det er vanskelig å trekke fram ett høydepunkt med danseband-gruppa.

- Det er nesten umulig å plukke ut. De siste 35 åra har våre veier krysset og vi har vært kollegaer. Vi har stått på de samme scenene. Det blir mange historier av det, sier Rudberg.

CAMPINGMUSIKAL: Ole Ivars-låtene har blitt til musikalsk komiserie om Smørsia Camping. Trailer: TV 2 Vis mer

Hedret med medalje

Gruppas hovedlåtskriver William Kristoffersen står bak mange av de populære sangene, og har fått stor oppmerksomhet og anerkjennelse for sitt arbeid - blant annet Kongens fortjenstmedalje i sølv. Den ble han hedret med i 2009.

2008: Tore Halvorsen og William Kristoffersen i 2008. Foto: Kyrre Lien / NTB
2008: Tore Halvorsen og William Kristoffersen i 2008. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Mange personer har vært med i gruppa opp gjennom åra, og i 2022 består bandet av Ole Ødegård, Arne Willy Foss, William Kristoffersen, Morten Nyhus, Bjørn Elvestad og Espen Hagen Olsen.

- Betydd uendelig mye

Artist Jenny Jenssen skryter av det Ole Ivars har levert.

LEVER VIDERE: Artist Jenny Jenssen sier at musikken til Ole Ivars ikke kommer til å dø selv om bandet kommer til å legge opp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LEVER VIDERE: Artist Jenny Jenssen sier at musikken til Ole Ivars ikke kommer til å dø selv om bandet kommer til å legge opp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ære være Ole Ivars som har vært et dansebandlokomotiv gjennom mange, mange tiår i Norge. De er og har vært en institusjon, skriver Jenssen i en SMS til Dagbladet.

Jenssen legger til at hun har mange minner med dansenand-gruppa, og sier at musikken til Ole Ivars ikke vil dø.

- Ole Ivars har betydd uendelig mye for dansebandsjangeren i Norge. Låtene vil leve videre, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer