Nå er finalistene klare. Dette er de filmene folk likte best i år

Regissør er overrasket over at hans norsk-kurdiske film er blant favorittene. 

FINALEFILM: Brødrene Shirwan (Dana Ahmed) og Alan (Wrya Ahmed) lever i en kurdisk småby i Irak og har aldri vært utenfor landets grenser for de legger ut på tur i filmen El Clasico. Foto: Filmweb
FINALEFILM: Brødrene Shirwan (Dana Ahmed) og Alan (Wrya Ahmed) lever i en kurdisk småby i Irak og har aldri vært utenfor landets grenser for de legger ut på tur i filmen El Clasico. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Oj, så hyggelig! Jeg visste filmen var nominert til første runde, men den har verken norsk tale eller er fra Norge, så jeg trodde ikke den ville nå opp til topp fem, utbryter regissør Halkawt Mustafa da Dagbladet ringer og forteller at hans film «El Clásico» er blant finalistene til Folkets Amanda.

I løpet av sommeren har Dagbladets lesere hatt mulighet til å stemme fram sine favoritter blant alle årets, norske filmer.

Nå er første del av kåringa ferdig.

Tre spillefilmer og to dokumentarer står igjen i kampen om å vinne en egen folkepris under Amandaprisutdelingen i Haugesund 26. august.

En original film

Regissøren bak «El Clásico» tror han har nådd opp i toppen av kåringa fordi han har laget det han selv kaller en «veldig original» film.

- Det er stor forskjellen mellom min film og de andre nominerte fiksjonsfilmene som har jobbet med profesjonelle skuespillere og fått filmfinansiering, sier Halkawt Mustafas.

«El Clásico» er en roadmovie om fotball og kjærlighet. To kortvokste, kurdiske brødre kaster seg på en firehjuling, og legger ut på en farefull ferd fra Irak til Spania for å møte fotballidolet Cristiano Ronaldo. Alt for å imponere faren til kvinnen en av dem vil gifte seg med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer