DEBATT

Debatt: Digitalisering i skolen

Nå er foreldre plutselig bekymret

Det er en lettelse at flere er kritiske til dette digitale eksperimentet.

DIGITAL SKOLE: Vi kan helt fint bruke digitale hjelpemidler i skolen, men det forutsetter at vi har et kritisk og bevisst syn på det, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
DIGITAL SKOLE: Vi kan helt fint bruke digitale hjelpemidler i skolen, men det forutsetter at vi har et kritisk og bevisst syn på det, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Endelig! Det var min første reaksjon etter å ha lest artikkelen «- Gjør barna en bjørnetjeneste».

Jeg synes det er ironisk nå at så mange foreldre plutselig er bekymret for digitalisering i skolen. De samme foreldrene lar barna sitte med Ipad hjemme i timevis. Det er på tide at du reduserer skjermtiden til barnet ditt. Nå.

Jeg skrev om min bekymring for utviklingen med nettbrett og Ipad i hjemmet allerede i 2017. Teksten skapte debatt i Drammens Tidende og i Dagbladet. Barna skal bruke skjerm i barnehagen og på skolen. Gi barna pause hjemme. Har du prøvd skjermfri hjemme? Tanken er fjern for de fleste foreldre. Jeg oppfordrer og utfordrer deg til å ta en uke med skjermfri i hjemmet. Null Ipad. Kan barna klare det ?

Vi kan helt fint bruke digitale hjelpemidler i skolen, men det forutsetter at vi har et kritisk og bevisst syn på det. Mange elever er avhengig av skjermen i undervisning. For noen er de digitale hjelpemidlene avgjørende. Gi oss gjerne Ipad, men gi den med fornuft.

Forskere har fortalt oss at gamlemåten er best. Vi skal helst skrive med blyant og lese i bøker. Men vi må huske på at dette ikke er mulig for alle. Vi har mange elever som trenger tilpasset opplæring. God opplæring hos ansatte er viktig. Jeg undres over bruken av datamaskiner. Hvorfor skal barna miste den kunnskapen ?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer