Nå er framtidas TV åpen for alle

Joost i åpen beta.

(Dagbladet.no): Etter mange måneder i lukket beta-versjon, først under kodenavnet «The Venice Project», og så som det noe mer salgbare Joost, er den nettbaserte TV-tjenesten til gründerne bak fildelingsprogrammet Kazaa og IP-telefoniselskapet Skype nå åpen for alle som vil prøve.

Da Dagbladet.no skrev om Joost i januar, skrev vi at vi tror det kan forandre verden. Nå kan du vurdere selv, etter å ha lastet ned den åpne betaversjonen av programmet som lar deg velge TV-innholdet du selv har lyst på, via fullt lovlig anvendelse av fildelingsteknologi. Her er det altså ikke snakk om tjenermaskiner som blir overbelastet når mange forsøker å se på, men om et system som virker bedre jo flere som bruker det.

Joost er annonsefinansiert, men ellers gratis for deg som bruker. Niklas Zennström og Janus Friis, som allerede er mangemilliardærer to ganger, har fått med seg en rekke sentrale leverandører i TV-bransjen på innholdssiden.

Det er mer enn 200 kanaler å velge mellom, dog med en klart ungdoms- og underholdningsrettet profil. Her får du sport og science fiction, mote og motor, tegneserier og teknologi, og en masse, masse annet.

Det er et åpent spørsmål om de brede lag vil sette seg til å se TV foran PCen, slik de i dag surfer på korte YouTube-klipp. Men det er da heller ikke poenget: Joost er først og fremst et TV-konsept og en distribusjonsteknologi, med potensiale langt utenfor PC-plattformen.

Regn med at det ikke går så lang tid til Joost eller noe Joost-liknende dukker opp på en TV nær deg.

DU BESTEMMER: Red Hot Chili Peppers eller matprogram? På Joost er det du som bestemmer hva som er på.
DU BESTEMMER: Red Hot Chili Peppers eller matprogram? På Joost er det du som bestemmer hva som er på. Vis mer