Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå er han tilbake som voksen mann med grått hår og barn

Ny Harry Potter-historie publisert i dag.

TILBAKE: Harry Potter er tilbake i litteraturen - denne gang som voksen trollmann. 

Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome
TILBAKE: Harry Potter er tilbake i litteraturen - denne gang som voksen trollmann. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Vis mer

(Dagbladet): Etter sju populære fantasy-romaner og åtte minst like populære filmer i samme sjanger om den foreldreløse gutten Harry Potter har det vist seg at et endelig punktum fortsatt ikke er satt.

Bokuniverset har blitt til teater, og tre spinoff-filmer er på planleggingsstadiet.

Mens de opprinnelige bøkene tar for seg den unge trollmannens oppvekst og tenår, introduserer suksessforfatter J.K. Rowling nå de mange svorne tilhengerne av karakteren for den voksne versjonen av Harry Potter.

Rykende fersk historie Nå har Rowling nemlig publisert en rykende fersk fortelling om Potter og de andre kjente karakterene på nettsiden Pottermore, melder Buzzfeed tirsdag.

I den nye historien - som ble publisert i dag - er Potter snart 34 år gammel, håret er blitt grått, han er gift og har barna James og Albus.

Historien er skrevet som en nyhetsartikkel av karakteren Rita Slita, sladrejournalist i den fiktive avisa Aftenprofeten, og følger VM i den fiktive Galtvort-sporten Rumpeldunk, der Potter og sønnene selvsagt er VIP-gjester.

Gjenforening med Ronny og Hermine Artiklene forteller også om møtet mellom Potter og hans to nære venner, Hermine og Ronny - sistnevnte med langt tynnere hår enn i tenårene.

Hermine og Ronny endte som kjent opp mer hverandre i den siste av de åtte filmene, og i den nye historien er de fortsatt gift og har barna Hugo og Rose sammen.

I artikkelen spekulerer også karakteren Rita Slita i Potters ekteskap, og går langt i å indikere at Galtvort-legendens nye arr over høyre kinnbein gjerne ikke skyldes hans krevende jobb, men at det kan være et tegn på at ekteskapet slår sprekker. Det kommer også fram at kona Gulla ikke ble med resten av familien på rumpeldunkkamp.

Ifølge Thebookseller.com, har Rowling skrevet om rumpeldunk siden mars i år, og lagt det ut på siden parallelt med VM-sirkuset i Brasil. Den siste artikkelen skal ifølge nettstedet publiseres 11. juli, to dager før fotballfinalen i Brasil.

Rowling har ingen planer om å skrive mer om den voksne Harry Potter, ifølge nettstedet.

SKRIVER MER: J. K. Rowling har ikke lagt fra seg karakteren Harry Potter enda. Foto: AFP / NTB scanpix
SKRIVER MER: J. K. Rowling har ikke lagt fra seg karakteren Harry Potter enda. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling