Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå er hun blant de hotteste it-jentene

Emma Watson (21) har gått fra å være nerdete og sjarmerende barnestjerne til å bli et av verdens største moteikoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Emma Watson ankom premieren på den første «Harry Potter»-filmen elleve år gammel, iført en grå formløs kjole og en bolero over skuldrene, var det få moteeksperter som leet på øyelokket.

Ti år seinere ble det for alvor klart at hun er blitt et moteikon å regne med da hun i februar i år mottok prisen Årets moteikon under Elle Style Awards.

Året før ble hun stemt fram til Storbritannias best kledde kvinne av Glamour Magazine.

- Jeg elsker mote. Men jeg prøver å ikke tenke for mye på det. Jeg forsøker å stenge det ute og bare gjøre det jeg liker og ha det morsomt, sa Watson da hun vant moteikonprisen ifølge Daily Mail.

It-jente Skuespilleren har de siste åra gang på gang stjålet oppmerksomheten når hun har entret den røde løperen, og hun har høstet mye skryt for sine valg av antrekk.

- Emma Watson er blant de hotteste it-jentene nå. Hun er en av dem man følger med på i moteverdenen, sier moteekspert Kjersti Skar Staarvik til Dagbladet.

- Hun har greid å gå fra å være en søt og uskyldig barnestjerne til å bli en sexy og selvstendig ung kvinne.

Klippet håret Etter å ha spilt inn den siste «Harry Potter»-filmen sjokkerte Watson med å klippe håret kort, etter å ha vært kontraktsmessig bundet til å ikke la lokkene falle i ni år.

Ifølge Skar Staarvik var det nettopp da man virkelig fikk øynene opp for henne som trendsetter.

- Da gikk det et gisp gjennom moteverdenen, det var et fantastisk grep. Det ble tydelig at hun plutselig var en voksen kvinne, og hun kledde den litt androgyne stilen. Det ble trendsettende, og mange ville ha samme sveisen, sier hun.

Også moteekspert og forlagsdirektør i Aller Media, Ellen Arnstad, trekker fram hårklippen som et definerende øyeblikk i Watsons motekarriere.

- Det var en genistrek å klippe henne. Hun var kjent som den lille tøffe heltinnen med det rufsete, uvørne håret og plutselig sto hun der med det kortklippete håret og var superfeminin og glamorøs, sier hun.

- Det lille ekstra Arnstad mener den unge skuespilleren har kommet langt på kort tid fordi hun kan mer enn å være pen.

- Hun har kameratekke, evnen til å forandre seg, et sterkt uttrykk og en særegen karakter. Det gjør at hun har det lille ekstra utover bare det å være vakker, sier hun

Forlagsdirektøren er overbevist om at vi vil se mer til Watson i framtida.

- Hun er en sjeldent fotogen, intelligent jente, som stiller høye krav til seg selv. At man vil se mer til henne både som skuespiller og ved at hun vil være et yndet objekt for de store designerne, er helt klart.

I dag har den siste Harry Potter-filmen premiere i Norge. Følger med på dagbladet.no for oppdateringer utover kvelden.

I 2001: 11 år gamle Emma Watson på premieren til den aller første Harry Potter-filmen. Foto: Scanpix
I 2001: 11 år gamle Emma Watson på premieren til den aller første Harry Potter-filmen. Foto: Scanpix Vis mer
I 2011: Emma Watson på premieren til den aller siste Harry Potter-filmen. Foto: Stella Pictures
I 2011: Emma Watson på premieren til den aller siste Harry Potter-filmen. Foto: Stella Pictures Vis mer